R. Freeman: Am atins Vârful Zelensky. Acum ce?

Când președintele celei mai sărace și corupte  națiuni din Europa este sărbătorit cu ovații multiple de către Camerele Congresului combinate, iar numele său este invocat în aceeași suflare cu Winston Churchill , știți că am ajuns la Vârful Zelensky .

Este o supra-promovare aproape psihotică, probabil depășită doar de presa rușinoasă și hiperbolică a țării în război cu Irak, în 2003. Parafrazându-l pe Gertrude din Hamlet, „Mi se pare că mass-media hype prea mult”.

Să ne amintim că, înainte de a ajunge la președinția țării sale, cea mai mare pretenție de faimă a lui Volodymyr Zelensky a fost că putea cânta la pian cu penisul . Nu glumesc. Și a alergat pe o platformă pentru a-și uni țara pentru pace și pentru a repara cu Rusia. Din nou, nu glumesc.

Acum, el este George Washington, FDR și Douglas MacArthur din Europa, toți reuniți într-unul și în fața cărora puternicul și puternicul genuflexează.

Vă rog. Singurul loc unde să mergi de aici este jos. Și asta se va întâmpla cu siguranță. Curând.

Luați în considerare câteva fapte incomode pe care mass-media îndrăzneață, care este în esență brațul de relații publice a industriei armelor, nu vrea să le știți.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scapat recent  că armata ucraineană a pierdut peste 100.000 de militari în cele opt luni de la începutul războiului. Pe parcursul celor nouă ani ai războiului din Vietnam, SUA, cu o populație de șase ori mai mare decât cea a Ucrainei, a pierdut un total de 58.220 de oameni.

Cu alte cuvinte, pe o bază pe zi, pe cap de locuitor, Ucraina pierde soldați cu o rată de 141 de ori mai mare decât pierderile SUA în Vietnam. SUA au pierdut publicul în Vietnam când băieții albi din clasa de mijloc au început să vină acasă în pungi pentru cadavre. Crede cineva cu jumătate de creier că astfel de pierderi în Ucraina sunt durabile? Are cineva alt plan pentru a preveni un astfel de măcel?

Von der Leyen pune inteligent predicatul retragerii Occidentului din Ucraina și pune capăt războiului. Dacă te uiți la faptele de la fața locului, nu la propaganda încurajatoare pusă în aplicare de mass-media, poți înțelege de ce.

În câteva săptămâni, Rusia, cu rachetele sale hipersonice, a distrus jumătate din infrastructura electrică a Ucrainei. Asta, pe măsură ce vine iarna. Poate elimina la fel de ușor și cealaltă jumătate, bombardând efectiv Ucraina înapoi în epoca de piatră. Asta vrea cineva?

Partea uimitoare, într-adevăr, terifiantă a acestui lucru este că nici Ucraina și nici Occidentul nu au nicio apărare împotriva acestor rachete hipersonice. Călătoresc atât de repede și pe traiectorii variabile, nu pot fi doborâți, nici măcar de cele mai avansate sisteme occidentale. Ele reprezintă una dintre cele mai mari asimetrii în puterea distructivă livrabilă din istoria războiului, probabil depășită doar de posesia de bombe atomice de către SUA la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Din nou, nu există o apărare eficientă împotriva lor. Rusii le au. Ucrainenii nu. Joc încheiat. Puteți înțelege de ce liderii din Occident încep să se trezească?

Pe frontul convențional, ucrainenii au probleme în a-și asigura chiar și arme convenționale pentru a se apăra. Furnizorii de arme din SUA lucrează non-stop pentru a-și înlocui propriile stocuri și stocurile pe care țările europene le-au dat Ucrainei. Dar restanța se ridică la ani. Un titlu recent de la The Wall Street Journal spunea: „ Europa se grăbește cu armele către Ucraina, dar rămâne fără muniție ”.

În cele din urmă, SUA au angajat 112 miliarde de dolari Ucrainei. Aceasta include 45 de miliarde de dolari care tocmai au alunecat în proiectul de lege de finanțare omnibus împotriva probabilității ca o casă controlată de republicani să reducă astfel de finanțare, aproape sigur în mod substanțial.

Adică mai mult de 10 miliarde de dolari pe lună de la începutul războiului în februarie. Și asta nici măcar nu iau în calcul subvențiile, atât materiale, cât și financiare, de la UE care se ridică la miliarde de dolari mai mult pe lună.

Fără astfel de subvenții, Zelensky nu ar fi rezistat o lună în război. Câte ore crezi că va merge ultima odată ce acest flux se usucă? Și cu siguranță este.

Europenii care se trezesc

Europenii ajung să realizeze că continentul lor este dezindustrializat, literalmente mutat înapoi o întreagă epocă în termeni economici, din cauza dorinței lor de a servi drept preș pentru războiul imperial al SUA împotriva Rusiei. Nici măcar ei, cu loialitatea lor înclinată față de dominația SUA, nu sunt dispuși să comită sinucidere economică colectivă în numele SUA.

Președintele Franței Emmanuel Macron și germanul Olaf Scholz sugerează că trebuie concepute acomodații pentru interesele Rusiei pentru a ajunge la o soluționare pașnică a războiului.

Macron a sugerat într-o adresă de televiziune adresată națiunii sale că o Rusie antagonizată nu este în interesele securității Europei. „Trebuie să pregătim ceea ce suntem gata să facem… pentru a oferi garanții Rusiei în ziua în care aceasta va reveni la masa negocierilor”.

Scholz a fost chiar mai specific. Într-un interviu , el a declarat: „Trebuie să ne întoarcem la acordurile pe care le-am avut în ultimele decenii și care au stat la baza ordinii păcii și securității în Europa”.

Aceasta este o repudiere directă a poziției maximaliste a SUA înainte de începerea războiului, potrivit căreia nevoile de securitate ale Rusiei nu au fost de interes pentru o NATO care răvădește.

Chiar și secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, discută acum ideea că concesiunile teritoriale trebuie să fie pe masă. Într-un articol din Wall Street Journal , Blinken a declarat că „Obiectivul nostru este … să luăm înapoi teritoriul care a fost confiscat din [Ucraina] din 24 februarie”.

Observați că aceasta este o scădere semnificativă față de poziția anterioară a SUA conform căreia toate câștigurile Rusiei din 2014, inclusiv Crimeea, trebuie inversate înainte ca negocierile să poată începe. Și aceasta este doar prima mână a lui Blinken. Cu siguranță vor urma mai multe concesii pe măsură ce câștigurile rusești devin mai mari și probabilitatea lor de a fi inversată, mai mică.

Formula pentru pierderea războiului

Pune împreună aceste patru lucruri: pierderi uluitoare, nesustenabile de soldați; asimetrii terifiante, indefensabile ale puterii distructive; incapacitatea de a se furniza chiar și cu arme defensive convenționale; și a redus categoric sprijinul din partea celor mai importanți susținători.

Sună asta a formula pentru a câștiga un război? Nu este. Este formula pentru a pierde războiul, motiv pentru care von der Leyen, Macron, Scholz și Blinken pun acum țevi pentru a ieși. Valul se stinge sub Zelensky. El va fi amintit în curând ca o întrebare Trivial Pursuits sau un răspuns la Jeopardy: „Singurul șef de stat modern despre care se știe că poate cânta la pian cu penisul”. Ding. „Concurentul #3?” „Cine este Volodymyr Zelensky?”

În curând va fi declarată pacea. Rusia va păstra Donbasul și Crimeea în recunoaștere a faptelor de pe teren. Ambele părți vor fi mai bine pentru asta. Donbasul este rus din punct de vedere etnic, lingvistic, religios și cultural, motiv pentru care a votat cu o majoritate covârșitoare pentru asimilarea în Rusia. În plus, dacă Kievul i-ar fi iubit atât de mult, nu ar fi ucis 14.000 dintre ei în ultimii opt ani și nu ar fi reluat bombardamentele masive la începutul lunii februarie a acestui an, înainte de invazia rusă.

Ucraina va preveni orice afiliere viitoare la NATO. Aceasta este cea mai mare prioritate a lui Putin și ceea ce a cerut – și a fost refuzat – în cererea sa adresată SUA și NATO în decembrie anul trecut, înainte de lansarea invaziei. Dacă Rusia își începe ofensiva de iarnă atât de temută, așa cum se așteaptă mulți, generalii ucraineni îl vor trimite pe Zelensky într-o lovitură de stat, în loc să-și trimită puținii soldați rămași la anihilare sigură.

Conglomeratele de cereale și farmaceutice din SUA vor cumpăra terenuri agricole ucrainene – unele dintre cele mai bune din lume – pentru bănuți pe dolar. Acesta este MO standard al vultururilor multinaționale americane care vin după ucidere pentru a desprinde cadavrele. Producătorii americani de arme vor căuta și vor ajuta să provoace următoarea frenezie de hrănire, așa cum au materializat Ucraina la abia un an după ce înfrângerea umilitoare a SUA din Afganistan a deraiat ultimul lor tren de sos.

Rusia și China, conduse împreună de agresiunea din SUA, vor continua să constelezeze națiunile din Sudul Global într-un bloc anti-occidental angajat să colaboreze, să fie reciproc profitabil și pașnic. SUA și cei mai apropiați aliați ai săi se vor înghesui în spatele zidurilor pe care le-au construit din ponderea în continuă scădere a economiei globale pe care o pot păstra ca a lor.

Ucraina se va dovedi un punct de cotitură în dezmembrarea hegemonia americană asupra afacerilor globale de care s-a bucurat – și, să fim sinceri, adesea abuzat – din 1945. Publicul american nu este pregătit psihic pentru o astfel de cădere. Dar acesta este costul vieții în lumea fanteziei pe care mass-media îl generează pentru a menține același public ignorant, fricos, confuz, distrat și distras.

În cele din urmă, neoconservatorii care au condus SUA în debaclele în serie ale Afganistanului, Irakului și acum Ucrainei, costând țara zeci de trilioane de dolari și cantități și mai mari de capital reputațional distrus, își vor revendica imunitatea obișnuită față de orice răspundere pentru eșecurile lor sălbatice și trec cu bucurie la următoarea lor calamitate. Trebuie să fim atenți la următorul lor demers de a jefui trezoreria și de a promova propriile interese private mai presus de cele ale națiunii. Cu siguranță va veni.

Sursa: consortiumnews.com

Etichete:, , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “R. Freeman: Am atins Vârful Zelensky. Acum ce?”

  1. pozeDECAT 3 ianuarie 2023 la 11:54 AM #

    Va doresc un an mai bun decat se pare ca va fi! Si, de dragul istoriei:
    http://a-craciunescu.blogspot.com/2022/12/pe-masura-ce-lucrurile-au-evoluat-au.html

    Apreciat de 1 persoană

%d blogeri au apreciat: