Ziare.com – Strania repliere a PDL

PDL pare brusc interesat in ultimele zile de subiecte care pareau tabu in cadrul principalului partid de guvernamant in ciuda presiunilor prezidentile constante. La reuniunea de duminica, conducerea PDL s-a aratat dispusa sa reia teme ingropate adanc in indiferenta, daca nu chiar adversitatea partidului.

In primul rand reorganizarea administrativ teritoriala. Dupa ce subiectul a fost lansat in forta de Traian Basescu inainte de finalul sesiunii parlamentare anterioare, UDMR s-a opus, iar PD-L s-a facut ca negociaza, in august Sulfina Barbu declara ca „regionalizarea Romaniei ramane o tema de actualitate pentru PDL, dar va fi pusa in practica dupa alegerile locale din 2012”. Toata vara subiectul a fost pus la sertar, lucru reprosat de presedinte democrat liberalilor. Traian Basescu chiar a conditionat de regionalizare un proiect tare drag democrat liberalilor – comasarea alegerilor de anul viitor. Si iata ca acum tema nu numai ca este reluata, ci primeste un termen destul de strans, adica pana la sfarsitul lunii viitoare.

Remanierea a fost alta tema lansata, de fapt relansata, de presedinte si cei considerati purtatorii sai mai mult sau mai putini oficiali de mesaj. Prima reactie a PDL a fost una nervoasa, cu atat mai mult cu cat in discutie era chiar titlularul Internelor, adica perla coroanei intr-un an electoral. Ioan Oltean a respins categoric ideea, precizand ca ea nu este in atentia PDL. Ei bine, dupa numai cateva saptamani, la finalul reuniunii de duminica mai precis, acelasi lider PDL declara ca remanierea va fi decisa de Emil Boc si Traian Basescu. E drept ca Emil Boc a dat a doua zi un comunicat care infirma iminenta remanierii, dar cealalta parte a ecuatiei, adica presedintele, inca nu a dat un semnal similar. Intre „nu” si „nu chiar acum” e o mare diferenta.

Dar poate cea mai spectaculoasa evolutie o marcheaza Monica Macovei. Dupa ce partidul i-a aruncat la cos criteriile de integritate si putin a lipsit sa o linseze politic pentru impertinenta de a le fi emis, aflam acum, din chiar gura d-nei Macovei, ca aceste criterii sunt puse la treaba si in curand ar urma sa vedem rezultate: „In sedintele Biroului Permanent domnul Boc m-a sustinut constant in Comisia de Analiza a numirilor in functiile publice. Deja am audiat 50-60 de persoane. Secretari de stat, sefi de agentii. O sa luam decizii cat de curand, o sa facem propuneri premierului, unii care vor trebui sa fie dati afara. Deci, o curatenie”. Eu una am simtit nevoia sa ma frec la ochi si sa ma ciupesc pentru a fi sigura ca nu visez.

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: