MEDIAFAX – PNL îi cere lui Ungureanu să-l demită imediat pe preşedintele CNAS, Lucian Duţă

PNL îi solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu să-l demită imediat pe preşedintele CNAS, Lucian Duţă, pentru „aroganţă, incompetenţă, ingnoranţă şi indiferenţă faţă de pacienţi şi personalul medical”, a declarat, luni, după şedinţa BPC, viceliderul grupului PNL din Cameră, Eugen Nicolăescu.  „Biroul Politic Central al PNL a luat în discuţie problemele grave din sistemul sanitar şi a adoptat trei decizii. Prima este destituirea imediată a preşedintelui CNAS. Conform legii, acest lucru e în puterea premierului, dacă doreşte să facă ordine în sistem. Dacă e interesat de cetăţeni, trebuie să facă asta imediat, azi”, a spus Nicolăescu.

El a precizat că motivele pentru care PNL cere demisia lui Duţă ţin de „aroganţa, incompetenţa, ignoranţa şi indiferenţa acestuia faţă de pacienţi şi faţă de persoanlul medical”.  „Sunt semne (…) că tot mai multe medicamente şi pentru alte patologii în afară de cele pentru cancer vor dispărea de pe piaţă, ca urmare a legislaţiei stupide adoptate de Guvernul PDL. Acest sistem vrea să pună bir pe cei care aduc medicamente şi în felul acesta statul să nu mai aibă niciun fel de responsabilitate”, a spus Nicolăescu.

El a spus că Lucian Duţă trebuie să plece şi să lase locul unui om care „să fie mai bine pregătit, dar în primul rând să fie mai mult interesat de oameni, de cetăţeni”.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: