Declarațiile de presă ale președintelui PNL, Crin Antonescu, la depunerea candidaturii pentru un mandat de senator, în județul Teleorman – 29 octombrie 2012

”Bună seara!

Doar câteva cuvinte în acest moment. Încerc o emoție alături de colegii mei, de toți ceilalți candidați, de conducerile locale ale Uniunii Social Liberale. Încerc personal o emoție pentru că revin într-un colegiu în care am fost parlamentar, într-un județ în care am fost parlamentar între 2000 și 2004. Sper să fie într-un ceas bun, sper să avem unul dintre cele mai bune rezultate la aceste alegeri și, mai ales, sper ca împreună, după câștigarea alegerilor, să facem cât mai mult pentru România, pentru Teleorman, pentru Alexandria.

Cred că, între altele, această formulă în care candidăm, care adună, pune împreună în această bătălie – și în această bătălie – președintele PNL, secretarul general al PSD este o formulă simbolică și un angajament pentru o unitate destinată nu doar să aducă victoria în alegeri, ci destinată să țină împreună o construcție politică în stare să guverneze bine România, s-o scoată din situația în care se află și s-o ducă pe drumul pe care toți, în toată țara, la București ca și la Alexandria, la Botoșani ca și la Turnu Severin, la Constanța ca și la Satu Mare ni-l dorim și și-l doresc toți românii.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei, suntem gata de aceste bătălii, bătălia alegerilor și bătălia guvernării pentru România și pentru Teleorman.”

Întrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist:  Domnilor candidați, aș vrea să vă întreb în ce va consta această campanie în Teleorman? Veți merge în colegiu, aveți acțiuni de desfășurat, aveți un slogan de campanie, cum se va întâmpla totul?

Crin Antonescu: Va fi o campanie, așa cum spunea și domnul Dragnea mai devreme, o campanie normală, o campanie cu toate mijloacele obișnuite, normale, civilizate. Sigur că vom merge în campanie, sigur că vom merge împreună, fiecare în zona sa, în colegiile sale și toate aceste lucruri vor fi absolut transparente, în văzul tuturor cetățenilor, pentru cunoștința tuturor cetățenilor și deci și a dumneavoastră. Veți vedea, ne vom întâlni în mai multe rânduri.

Jurnalist: Ce șanse vă dați și către Cameră și către Senat – întreb cu ghilimelele de rigoare, pentru că vine un vot important – în contextul în care pentru domnul Dragnea există această problemă cu DNA, fraudarea referendumului?

Crin Antonescu: Votează cetățenii. Eu cred că avem motive să fim optimiști. Pe de altă parte întotdeauna am considerat – și nu-mi schimb acum concepția sau convingerea – nicio bătălie nu e câștigată dinainte. Trebuie dată o luptă democratică foarte hotărâtă pentru fiecare vot. Nicio bătălie nu e câștigată dinainte, dar cred că avem șanse mari.

Jurnalist: De ce ați ales Teleorman?

Crin Antonescu: Am explicat și azi dimineață și n-aș mai relua. Cel puțin din două motive: pe de-o parte, pentru că am mai fost parlamentar aici și dacă era să plec din București, acesta era primul loc la care mă gândeam. În al doilea rând, pentru că există și o simbolistică și anume formulă prin care împreună cu colegii mei liberali, dar și cu colegii social-democrați, cu secretarul general al PSD-ului, noi ne angajăm împreună în fața cetățenilor dând încă o dată semnalul că Uniunea Social Liberală e solidă și e durabilă și că ea are angajamente pentru cel puțin patru ani.

În plus, n-am făcut niciun secret, am spus-o de mult – eu acum vorbesc despre PSD și despre Liviu Dragnea, pentru că în ce privește relația cu Marin Almăjanu, cu toți colegii, cu primarii liberali, unii dintre ei încă de pe vremea aceea ne cunoaștem, din 2000-2004, n-are rost să mai vorbesc. Vorbesc însă despre relația cu Liviu Dragnea. Da, este și o relație politică personală strânsă pentru că în momentul în care pornești un proiect de la stadiul său de idee, de ce-ar fi, de ce frumos ar fi dacă ar fi posibil și când discuți chestiunea asta în doi, după aia în trei, în patru oameni – asta s-a întâmplat cu Liviu Dragnea, cu Victor Ponta, cu Radu Stroe. Am născut, am pornit această idee, am moșit-o, am crescut-o, am învățat-o să meargă, atunci există, s-a făcut măricică. E o speranță, e cea mai mare speranță politică pentru români. Atunci se naște o solidaritate, și așa cum spuneam, ca și mine, Liviu Dragnea în ultimele luni a fost ținta unei campanii, de mare violență, unei campanii de calomnie, de atac – e un om care a fost târât aberant și pe la Parchet – e un semn de solidaritate care arată că Uniunea Social Liberală e un pic mai mult decât PSD plus PNL plus PC.

Jurnalist: Vă pregătiți să mergeți împreună la guvernare. Cum comentați afirmația președintelui Traian Băsescu că nu-l va nominaliza pentru a doua oară pe Victor Ponta ca premier?

Crin Antonescu: Am mai comentat-o. Am comentat-o chiar ieri și după aceea s-a mai comentat și-o să se mai comenteze o săptămână. Știți foarte bine părerea mea. Am convingerea că nu va fi niciun fel de problemă ca în cazul în care – așa cum sperăm – Uniunea Social Liberală o să obțină peste jumătate din mandatele Parlamentului, Victor Ponta să fie nominalizat prim ministru.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: