Eduard Hellvig, deputat de Ilfov – Colaborare concretă cu comunitatea rromă din județ

Eduard_HellvigProblemele rromilor nu sunt doar problemele acestei comunităţi, ele sunt de fapt probleme ale societăţii  noastre”, a declarat, la finalul acestei săptămâni, Eduard Hellvig, deputat ales în Colegiul 4 Ilfov.  De la această premisă a abordat alesul liberal întâlnirea de la Buftea cu reprezentanții  Uniunii Naționale a Comunității de Rromi din județul Ilfov.

Evenimentul a avut loc sub patronajul NDI (National Democratic Institute)  şi la acesta au mai participat senatorul liberal Nicolae Nasta şi primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol.

A fost o reuniune de lucru în care mă bucur să pot spune că am pus bazele unei colaborări concrete pe viitor şi în care am identificat deja câteva aspecte asupra cărora ne putem concentra atenția; o colaborare din care am speranța că vom câştiga cu toții,  indiferent de etnie. Mai ales că ambele părți, atât reprezentanții comunității rrome din Ilfov cât şi noi, cei care am reprezentat politicul la întâlnire, am pus pe tapet nevoia de dezvoltare a zonei în care ne desfăşurăm activitatea, nevoia de creare de locuri de muncă în zonă, nevoia atragerii de fonduri europene pentru creşterea nivelului de trai al tuturor ilfovenilor, şi, ca urmare, inclusiv al celor de etnie rromă“,  a declarat Eduard Hellvig.

Deputatul Eduard Hellvig a convenit cu UNCR o colaborare directă prin desemnarea, de către Uniune, a unui reprezentant al rromilor ilfoveni care să activeze ca şi consilier voluntar pe lângă cabinetul parlamentar din Buftea. „E un mecanism simplu care face ca problemele cu care se confruntă membrii acestei comunităţi să ajungă direct şi rapid la parlamentarul care îi reprezintă şi împreună să căutăm soluţiile legale potrivite”, şi-a argumentat deputatul Eduard Hellvig propunerea privind o astfel de colaborare.

La rândul lor, senatorul Nicolae Nasta şi primarul Gheorghe Pistol i-au asigurat pe reprezentanții rromilor prezenţi la Buftea de determinarea lor în susținerea unor proiecte din domeniile cultural şi sportiv în care să fie angrenați tinerii rromi.

Liderii UNCR au cerut sprijinul parlamentarilor în revizuirea Strategiei Naționale de Îmbunătățire a Situației Rromilor dar şi a altor acte normative cu impact asupra comunității rrome. Politicienii prezenți la întâlnire şi-au arătat disponibilitatea susţinerii intereselor rromilor, inclusiv prin sprijin legal la accesarea de fonduri europene sau în relația comunitate-autorităţi centrale.

Dacă nu vom avea dorinţa de a încuraja, de a sprijini liderii rromi să schimbe mentalitatea în cadrul comunităţii din care provin, să schimbe modul în care trăiesc rromii, atunci vom rămâne veşnic  nemulţumiţi de comportamentul unora dintre rromi.  Eu văd partea plină a paharului, anume că printre rromi sunt persoane care admit problemele cu care se confruntă comunitatea şi doresc sprijin în depăşirea acestora”, a mai spus deputatul Eduard Hellvig.

Etichete:, , ,

2 comentarii pe “Eduard Hellvig, deputat de Ilfov – Colaborare concretă cu comunitatea rromă din județ”

 1. alexc 2 iunie 2013 la 2:25 PM #

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-a-inceput-asaltul-impotriva-lui-voiculescu-303564.html

  Si ce zice un pesedist iliescist:

  Naspa de crin, a jucat prost partida de sah?

  Apreciază

 2. alexc 2 iunie 2013 la 5:26 PM #

  apropo, daca softul la alegeri e tot la sebastian ghita , aveti incredere ca daca aveti 25% la europarlamentare, nu va da softul sub 20%?

  bine, pa.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: