Discursul președintelui PNL, Crin Antonescu, susținut la Rîmnicu Sărat – 22 mai 2014

10259263_10152360193698307_4178810958719207530_o“Bună seara, dragi prieteni!

S-au cam spus toate lucrurile pe care aș fi vrut să le spun, nu-mi rămân decât câteva mulțumiri de adresat și câteva mici comentarii. Mulțumiri din tot sufletul dumneavoastră și, în numele dumneavoastră, primarului dumneavoastră, prietenul și colegul meu, Viorel Holban. Tot ce a spus el aici, cum a spus el aici și când a citit și când a vorbit liber e tot ce aș vrea să vă spun și eu. Suntem o echipă, suntem cineva, putem fi numărul unu! La luptă, la victorie!

Mici și timide comentarii. Eu sunt tulcean și nu vreau decât să îi spun domnului primar ca și dumneavoastră că nu e nicio problemă să mergi cu barca sau cu vaporul. Nicio problemă, e foarte bine. Două chestiuni mici, una, când mergi cu barca apa trebuie să aibă o anumită adâncime că altfel ești caraghios. Când mergi și mai ales când conduci vapoare, ceea ce e un lucru foarte serios, chiar admirabil, dacă ajungi după aia președinte să nu confunzi o țară cu un vapor. Domnul primar spunea, de asemenea, și aici nu am decât ceva de adăugat, nicidecum să îl contrazic, că nouă ne vine greu uneori să credem că putem fi primul partid al țării și e adevărat, nu vom fi nici la aceste alegeri primul partid al țării, ca număr de voturi. Dar, spunea domnia sa, până la urmă odată și odată, în curând, de ce nu, dacă la Rîmnicu Sărat, Partidul Național Liberal va fi și va fi cu siguranță primul partid. Va fi sau nu va fi?

Nu vom fi primul partid al țării la nivel național de această dată, dar așa cum vom fi primul partid al țării la Rîmnicu Sărat să vă spun că vom fi primul partid în Botoșani, să vă spun că vom fi primul partid în Bacău, să vă spun că, poate, vom fi primul partid în Iași, să vă spun că vom fi, de departe, primul partid în Călărași, de departe primul partid în Giurgiu, de departe, cu toată stima și prețuirea mea personală pentru Gabriela Szabo, și cu toată prietenia care îl leagă pe Marian Petrache de Gabriela Firea, primul partid în Ilfov. Prietenia politică dintre Marian Petrache și Gabriela Firea e depășită doar de dragostea dintre Marian Petrache și Gabriel Oprea. El are numai prieteni la Ilfov.

Lăsând gluma la o parte, ce nu este o glumă este că în mod clar la Ilfov vom fi partidul numărul unu. Vom fi partidul numărul unu fără nici un fel de tăgadă la Timișoara, acum, peste trei zile. Vom fi primul partid în Oradea și în Bihor, vom fi primul partid în județul Hunedoara, vom fi primul partid în județul Brașov.

Iată că am spus aproape o treime din țară, ca să nu exagerez, unde acum, pe 25 mai, putem fi și vom fi primul partid al României. Dacă în toate aceste locuri, și am început cu Rîmnicu Sărat, putem fi primii, de ce într-un viitor apropiat nu putem fi primii în România? Vom fi primii în România și vă spun când: în 16 noiembrie 2014.

Este foarte important ca acum, duminică, să dăm maximumul implicării noastre, al potențialului nostru ca partid, pentru că, așa cum vedeți, de la aceste alegeri toți așteaptă ceva legat de PNL. Noi așteptăm să le dovedim tuturor și să ne dovedim nouă înșine că putem, cum ne spune deviza istorică, Prin noi înșine. Alții așteaptă cu disperare să ne rupem gâtul. Toată lumea așteaptă ceva de la noi. Eu vă spun dumneavoastră un lucru simplu. Dacă noi ne atingem obiectivul duminică la nivel național ca partid, eu, președintele vostru, în toamnă voi fi președintele României.

Liberalii, între atâtea lucruri uriașe pentru țara asta, dintre care cele mai importante sau foarte multe au fost enumerate deja de Marian Petrache, liberalii au mai făcut un lucru. Nu singuri, dar au avut cuvântul decisiv. Au avut inteligența, inspirația, previziunea, viziunea de a aduce în această țară un rege neamț, pe Carol I care a așezat România modernă și a făcut ca acea perioadă să fie cea mai fertilă din istoria acestei țări, o să inversăm puțin lucrurile și dacă vom avea un președinte liberal, vom aduce un neamț prim-ministru, dar un neamț din România, de la Sibiu.

Dar mai e ceva și mai important pe care vreau să vi-l spun și dumneavoastră, deși sper că îl știți, și vreau să îl spun pentru că am fost cândva profesor și am nostalgie după această meserie, și văd că din păcate mulți tineri nu au suficientă informație și cultură istorică și între acești tineri se numără, deși are titlu de doctor și domnul Victor Ponta. Și vreau să-i spun ceva lui Victor Ponta și celor care, sigur, sunt în anturajul său politic PSD, Daniel Constantin, alții, vreau să–i spun niște lucruri nu ca de la competitor politic la, competitor politic, pur și simplu ca de la un om care cunoaște ceva mai bine, cred, istoria acestei țări, în orice caz, istoria acestui partid.

Fără să încep să facem glume din astea, cu dragă Victor, să mai luăm niște copii să scriem scrisorele, demagogii din astea, dulcegării pesediste, eu îi spun foarte clar și domnului Ponta și tuturor celor care nu știu, și acum îmi aduc aminte de ce a spus aici George Scutaru. Domne, și dacă nu ne atingem obiectivul și dacă luăm 2%, și dacă luam 3%, acest partid nu poate să fie pus în genunchi de nimeni, nici de Băsescu, nici de Ponta, nici de Dragnea, nici de Oprea, nici de Ghiță, nici de Gâdea, de nimeni. Pentru că Partidul Național Liberal care a făcut atâtea lucruri câte a spus Marian Petrache și multe altele, este un partid pe care l-au scos în afara legii comuniștii. Comuniștii erau oameni serioși, răi dăunători, dar serioși, nu scriau scrisorele ”dragă Crin” și umblau cu prefăcătorii ”USL trăiește!”. L-au scos în afara legii, ne-au aruncat ce am avut mai bun în țară, și sigur în Partidul Național Liberal, în pușcării, inclusiv aici la Rîmnicul Sărat, Gheorghe Brătianu, Dinu Brătianu, lideri, oameni mari, ai acestui partid și ai acestei națiuni au murit în pușcărie la Rîmnic sau la Sighet sau în atâtea colțuri necunoscute ale țării.

40 de ani nu s-a mai știut de Partidul Național Liberal nici măcar în cărți, și prima dată când a existat șansa libertății, acest partid a reapărut mai puternic decât oricând mai puternic decât oricând, Partidul Național Liberal. Știu ce făcea domnul Iliescu, bine de tot știu ce făcea,  știu ce făcea domnul Hrebenciuc, știu ce făceau toți artiștii PSD-ului de ieri și de azi, domnul Ponta era tânăr, zice că era în Piața Universității, zice că era într-o benzinărie în Franța, foarte bine.

Dar Partidul Național Liberal acesta a fost, și-a reluat activitatea, a luat 4% în 1990, nimeni nu s-a lăsat păgubaș, am mers mai departe și am apărat niște valori care astăzi sunt ale României și ale tuturor românilor, și dacă astăzi suntem în NATO, și dacă astăzi suntem în Uniunea Europeană suntem și pentru că în 1990 niște oameni, unii bătrâni, alții foarte tineri au avut curajul să susțină niște lucruri indiferent cât am luat în alegeri 3%, 4%, 5%.

De alde înaintașii domnului Ponta și de alde cei care l-au format pe domnul Ponta și pe domnul Dragnea, și pe domnul Hrebenciuc, și pe părintele Sârbu, ăia au încercat să omoare partidele istorice cum au apărut, au reușit cu PNȚCD-ul și nu reușesc de 24 de ani cu Partidul Național Liberal, și nu vor reuși niciodată. Pentru că noi venim din istoria acestei țări și mai ales că noi nu trăim din amintiri, trăim din oameni puternici, și credincioși unor valori ca dumneavoastră toți, ca Viorel Holban, ca toți primarii de pe scena asta și toți primarii noștri din țară, ca George Scutaru, Cristi Bîgiu, Doina Tudor. Toți aceștia suntem oamenii pe care aici ne-au adus și aici ne țin niște ideii, nu suntem cumpărați, nu suntem amenințați, nu putem fi întorși din drumul nostru, iar pe drumul nostru scrie Partidul Național Liberal Prin noi înșine!

Sunt absolut convins de un lucru pe care vi-l spun aici, pe scena despre care domnul primar spune că nu greșește niciodată și că cei care vorbesc pe această scenă, dacă vorbesc cu rost vorbele lor se împlinesc.

Dragii mei, aceasta este ultima mea apariție publică în această campanie electorală care pentru mine și pentru Marian a început cu mult înainte în care am fost în toate județele țării, în care am fost însumat, cred, în sute de localități, în care ne-am întâlnit însumat cu zeci de mii de oameni și vă spun un lucru, din care rezultă și scorul pe care îl vom lua peste trei zile, și este simplu. Nu este, dragii mei, ultimul meu discurs în calitate de președinte al Partidului Național Liberal. Victorie! ”

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: