Politicienii spun lucruri trăsnite. VV Ponta: sunt un tehnocrat!

Radu-Zlati

De la un timp, domnul VV Ponta, când este în țară, începe să facă și să spună lucruri ciudate. Își dă demisia, de pildă, nu din funcția de prim-ministru, acolo unde era puternic contestat, ci din aceea de președinte al PSD. Este drept, domnul Ponta (tânăr, dar becher!) știe că, dacă nu mai este premier, începe să fie mai nimic – și în partid, și în general vorbind. Și că dacă nu se mai semnează ”Victor Ponta – prim-ministru”, vor fi destui binevoitori prin preajmă care să îl detroneze, cât mai rapid, la stadiul de simplă persoană fizică.

Mai nou, domnul (încă) premier Ponta afirmă despre sine că nu mai poate răspunde la întrebări legate de viața internă a partidului din care face parte, ci dorește a i se adresa întrebări doar despre activitatea guvernului pe care îl conduce, deoarece el este un tehnocrat:

Nu îmi cereți să fac un comentariu politic, sunt tehnocrat, eu acum nu mai sunt lider politic. Sunt tehnocrat care conduce Guvernul. (…) Folosiţi-mă ca un foarte bun tehnocrat, că analişti politici şi dătători cu părerea aveţi atât de mulţi. Nu-mi cereţi un comentariu politic, că sunt tehnocrat, dar am atâta experienţă, sunt singurul premier care a trăit cu doi preşedinţi

Domnul Ponta ar putea fi considerat un tehnocrat dacă nu ar fi membru de partid și dacă ar conduce o instituție ce activează într-un domeniu în care dânsul dispune de expertiză. Cum VV Ponta este membru de partid (cel puțin pentru încă o perioadă de timp… prietenii lui Dragnea știu de ce!), pretenția de tehnocrat pică de la sine. Dar și problema expertizei este destul de delicată, deoarece CV-ul domnului Ponta îl califică, eventual, ca tehnocrat numai pentru ocuparea portofoliului de Ministru al Justiției sau, eventual, pentru vreo funcție în Parchetul General (unde, oricum, ar trebui să existe numai tehnocrați, dar în care există, din păcate, și destule slugi de partid). Este drept, domnul Ponta s-a calificat la locul de muncă și pe funcția de premier – și nu voi spune că este cel mai slab prim-ministru din istoria României postrevoluționare. Cu ce folos însă?!

În rest, rămâne cum am stabilit: Pinocchio din cap până în picioare. Mai rămâne să propună PNL să îl nominalizeze la conducerea unui guvern de Uniune Națională. Deoarece (nu-i așa?) el este un tehnocrat…

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: