În răspăr (XLII): Despre educația sexuală în școli și urmașii Brătienilor

sexeducation_400Observ cu neplăcere că unii dintre colegii mei de partid s-au urcat în barca corectitudinii politice, așa cum aceasta este înțeleasă în unele state democratice euro-atlantice, și au început să emită păreri sau chiar declarații politice în favoarea introducerii educației sexuale în școli. Din punctul meu de vedere, respectivii colegi nu cunosc ce înseamnă respectivele ore precum și impactul acestora asupra ratei de natalitate și divorțialitate în statele care au deja o tradiție în predarea educației sexuale în învățământul preuniversitar. De altfel, este posibil ca acești colegi să nu cunoscă prea bine nici statutul partidului, prin care Partidul Național Liberal se declară un sprijinitor al familiei, iar nu al acelor principii și practici care au dus, de o parte și de alta a Atlanticului, la scăderea brutală a natalității, precum și la creșterea numărului de familii monoparentale.

Colegi și colege, dacă chiar doriți educație sexuală în școli, dacă chiar credeți că aveți argumente, atunci veniți să discutăm mai înainte în cadrele instituționale ale partidului despre această problemă, și numai după aceea exprimați-vă în mass media. Iar daca veți avea de partea voastră majoritatea colegilor liberali, nu aveți decât să schimbați și statutul partidului, și să scrieți acolo că PNL este adeptul lărgirii practicii avortului, precum și al sprijinirii de către stat a comunităților LGB. Dar, în acest caz veți purcede la drumul nou fără mine și fără cei care cred, la fel ca și mine, că viața este un lucru prea prețios pentru a nu o încuraja, prin toate formele și mijloacele care ne stau la dispoziție; iar familia este nu doar o chestiune de legislație, pe care o putem redefini oricând, după cum vor dori mușchii noștri, ci și un dat social asupra căruia trebuie să ne aplecăm cu atenție și respect.

PS: Pentru cei care se pretind urmașii Brătienilor: mai aruncați o privire asupra fotografiilor care imortalizează numeroasa familie a acestor păzitori nu doar de neam și țară, ci și de credință și trai cuviincios, și realizați că, în epoca în care unii scriau Balada închisorii din Reading, liderii liberali români, fără a fi nici proști, nici prost informați, au ales să trăiască cu frica lui Dumnezeu și întru păstrarea valorilor familiale, așa cum le moșteniseră de la părinți.

Etichete:, , , , , ,

3 comentarii pe “În răspăr (XLII): Despre educația sexuală în școli și urmașii Brătienilor”

 1. stelian r. 3 octombrie 2015 la 10:15 AM #

  Imi aduc aminte ca prin clasa a VI-a (?) profesoara noastra de botanica, ne explica cum se face polenizarea si cum se inmultesc plantele, florile, etc ! Atunci nici nu se vorbea de cuvantul „sex” ! Dar cred ca aceasta a fost prima lectie, si f potrivita cu varsta, despre sex ! Oare cum ar fi azi o lectie despre sex ? !

  Apreciază

  • Radu Zlati 3 octombrie 2015 la 5:43 PM #

   în Anglia, începând din clasele de primară se face educație sexuală, bazată pe ideea evitării sarcinii. De exemplu, elevelor li se recomandă sexul oral sau anal, care, nu-i așa, nu se pot lăsa cu sarcini nedorite. Inițial orele de educație sexuală au fost un succes, practica avorturilor la minore scăzând, după care ea a urcat din nou, deoarece a scăzut dramatic și vârsta primelor contacte sexuale. Desigur Anglia este doar un exemplu.

   Apreciază

   • alex 7 octombrie 2015 la 9:41 PM #

    liberalii ar trebui sa colaboreze cu conservatorii englezi si sa ii copieze. cameron a renuntat la ultraliberalismul lui thatcher si e mai pragmatic, cum sunt conservatorii englezi de sute de ani. e de dreapta vrand sa reduca cheltuielile statului si datoria , iar deficitul sa fie mic. insa e pragmatic marind un pic salariul minim, construind locuinte sociale sau marind bugetul sistemului de sanatate. aaa, si e si impotriva imigratiei ilegale.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: