Interpelare: Încălcarea Legii 1/2011 în cazul manualelor de liceu, clasele XI-XII

radu zlatiINTERPELARE

Adresată către: Ministrul Educației Naționale, d-ul prof. univ. Sorin Cîmpeanu

Formulată de către: Radu Zlati, deputat grupul Parlamentar PNL

Obiectul interpelării: Încălcarea Legii 1/2011 în cazul manualelor de liceu, clasele XI-XII

Domnule ministru

Legea 1/2011 prevedea în mod explicit, prin art. 69 (4): ”Elevii și profesorii din învățământul de stat și din învățământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite.”

În ciuda acestei prevederi lipsite de echivoc, această prevedere nu a fost pusă în aplicare în mod integral niciodată – aplicarea ei în momentul de față fiind doar parțială: statul asigură finanțarea doar a câtorva dintre manualele elevilor care fac obiectul prevederii legislative, iar nu pentru întreg pachetul de manuale prevăzute de către curricula școlară.

Domnule Ministru, vă rog – cu respectul cuvenit funcției pe care o dețineți – să răspundeți la următoarele întrebări:

  1. A existat vreo prevedere legală (ordonanță, ordonanță de urgență, hotărâre de Guvern, etc) opozabilă unei prevederi cuprinse într-o lege organică, prevedere legală care să ducă la prorogarea aplicării art. 69 (4)? Dacă da, vă rog să specificați care este această prevedere legală, spre cunoștința mea și a opiniei publice.
  2. Dacă nu a existat vreo acoperire legală pentru încălcarea legii de către miniștrii succesivi ai Educației Naționale, începând de la domnul Funeriu și până la preluarea de către Domnia Voastră a conducerii MECȘ, vă rog să precizați dacă Ministerul pe care cu onoare îl conduceți are în intenție să întreprindă vreun demers prin care miniștrăă Educației Naționale au încălcat legea 1/2011 prin neaplicarea art. 69 (4) să răspundă, într-un fel sau altul, pentru acțiunile sau non-acțiunile lor.

Încredințându-vă, domnule Ministru, de întreaga mea considerație, solicit răspuns scris.

Cu deosebit respect,

Radu Zlati,
Deputat PNL

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: