Reflectări în presă, săptămâna 11-17 ianuarie 2015

Radu ZlatiHot News: Deputatul Radu Zlati (PNL) ii cere lui Ciolos sa intervina dupa ce ROMSILVA a crescut cu pana la 300% pretul la masa lemnoasa

Zlati sustine in scrisoare ca administratorul Padurilor Statului stabileste un pret discretionar, iar ca urmare producatorii romani de romani de mobila vor fi impinsi la faliment.

Bursa.ro: Deputatul PNL Radu Zlati cere schimbarea urgentă a preţului lemnului vândut de Romsilva la licitaţii

Deputatul Radu Zlati, membru al Partidului Naţional Liberal, i-a transmis premierului Dacian Cioloş o scrisoare deschisă în care cere schimbarea de urgenţă a lemnului vândut de administratorul pădurilor statului, Romsilva, în cadrul licitaţiilor

Ziua de Cluj: Cum îşi justifică parlamentarii de Cluj banii consumaţi în 2015 (IV)

Preocupat preponderent de domeniul educaţiei (în „civil” e profesor de istorie) Zlati a semnat pentru desfăşurarea învăţământului preuniversitar exclusiv dimineaţa dar şi pentru noi privilegii, cum ar fi varii gratuităţi dedicate odraslele angajaţilor din învăţământ. Printre proiectele de lege care s-au bucurat de semnătura lui Zlati atrag atenţia cele care vor să reglementeze donaţiile pentru dotarea armatei, înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului, sprijinirea unui aeroport din alt judeţ, exercitarea profesiei de medic veterinar, risipa alimentară sau jocurile de noroc. Cinci proiecte conţinând şi semnătura lui Zlati au devenit legi anul trecut.

Monitorul Cluj: Nu se mai satură: Parlamentarii vor să își mărească din nou salariile

„Acest proiect controversat a fost respins la Senat, eu îl susțin în sensul creșterii indemnizațiilor pentru cei cu funcții din Parlament, pentru președinte, prim-ministru, miniștri. Dar acum, în perioada următoare vor fi discuții mai întâi în comisii, abia apoi în plen”, a spus, la rândul său deputatul PNL de Cluj Radu Zlati. 

Agerpres: Declarație de presă deputat Radu Zlați: După multe eforturi, Institutul de Științe ale Educației a dat naștere unui șoricel

Consider că o implicare din partea Academiei Române și a unor alte instituții de prestigiu ale societății și culturii românești, în dezbaterea privitoare la noul Curriculum național, este de o necesitate stringentă. Nu putem să ne grăbim și nu avem dreptul să greșim: nu lucrăm pentru acum, ci cel puțin pentru următorul deceniu al învățământului românesc și, în perspectivă, pentru a imprima o direcție de dezvoltare personală pentru câteva milioane de cetățeni ai României.

Ziua de Cluj: BOMBĂ SOCIALĂ: 1.000 de oameni, în şomaj

Deputatul Radu Zlati i-a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș, în care cere statului să nu falimenteze producătorii români de mobilă. El atrage atenţia că administratorul pădurilor statului, Regia Naţională a Pădurilor (RNP Romsilva), a stabilit, prin decizia nr. 691/12.11.2015, ca prețurile de plecare pentru masa lemnoasă pe picior, în cadrul licitației pentru 2016, să fie unele care depășesc cu până la peste 300% prețurile stabilite prin decizia din 2010.

Palo.ro: Declarație de presă – deputat Radu Zlati (PNL)

Din păcate, ceea ce ni se propune spre discuție (toate cele trei variante !) nu sunt decât variații minore la aria pa care am putea-o numi’ Să ne facem că muncim’.

AM Press: Radu Zlati, deputat PNL: După multe eforturi, Institutul de Științe ale Educației a dat naștere unui șoricel

Ceea ce doresc să afirm cu tărie, din punctul de vedere al unui profesor de istorie, este că scoaterea limbii latine din trunchiul comun este, dacă nu o crimă, cel puțin o ofensă la adresa istoriei naționale (știut fiind că limba și poporul român sunt indisolubil legate de filonul latin), fără a mai vorbi despre faptul că învățarea limbii latine ajută la dezvoltarea gândirii, a culturii clasice, a sentimentului de apartenență la spațiul cultural european, etc”, susține deputatul PNL, Radu Zlati, într-o declarație de presă.

Epoch Times: Zlati cere implicarea lui Cioloş: „Nu falimentaţi producătorii români de mobilă!”

MariusTuca.ro: Război pe Lemnul din Pădure: Se Taie Puţin Faţă de cât Avem (sic!)

La începutul acestei săptămâni, deputatul PNL Radu Zlati i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care arăta că RNP-ROMSILVA a stabilit (prin decizia 691/ 12.11.2015) că prețurile de plecare pentru masa lemnoasă pe picior, în cadrul licitației pentru anul 2016, să fie unele care depășesc cu până la peste 300% prețurile stabilite prin decizia 612/28.12.2010. El admite însă că Romsilva nu a mai actualizat preţurile de 5 ani.

Gherla.info: Cornel Itu şi Radu Zlati, campionii Clujului la prezenţă în şedintele din Camera Deputaţilor

Deputatul Itu de la Dej are cea mai mica absenţă, de 10.7%, iar urmatorul pe listă este deputatul de Gherla, Radu Zlati, cu 14.2% din totalul şedinţelor, de la începutul mandatului şi până în prezent.

DC News: Liberal, către Lipă: Dezastru dacă va rămâne în vigoare circulara 377

Radu Zlati remarcă faptul că în urma acestei circulare în județele din Transilvania se va auzi doar imnul ținutului secuiesc, pe care suporterii extremiști maghiari îl cântă la competițiile sportive naționale, forțând sala să-l asculte în liniște, așa cum a fost și cazul evenimentului ce a avut loc la Sfântu Gheorghe

DC News: Radu Zlati: Deceniile pierdute ale școlii românești

Un lider PNL constată că nici președintele Klaus Iohannis,  nici tehnocrații din guvernul Cioloș, nici parlamentarii nu fac nimic pentru a rupe cercul vicios care ne ține în subdezvoltare. Tinerilor frumoși și liberi, scrie Radu Zlati în editorialul pentru DCNews, nu pare să le pese, acesta fiind tocmai rezultatul de educație.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: