Reflectări în presă (1-15 Ianuarie 2017)

presa

Anca Radu: Fuziunea în genunchi şi cu gura plină

Pentru o abordare mai riguroasă a perspectivei viitoarei conduceri a “PNL”, care ar avea sarcina să-i şteargă ghilimelele, mergeţi cu Sorcova pe la Radu Zlati, că a făcut un frumos portret de viitor preşedinte de partid, poate vă inspiră-n vreun fel.

Știri pe Surse Fierbe PNL: Omul lui Crin Antonescu indică vinovații

PNL este în derivă după șocul alegerilor parlamentare. Dacă în lupta pentru putere se găsesc combatanți, la asumarea răspunderii nu se înghesuie nimeni. Vicepreședinții Nicolae Robu și Mihai Voicu au încercat să explice eșecul și au indicat mai multe măsuri greșite, inclusiv asocierea cu Dacian Cioloș. Fostul deputat Radu Zlati, un apropiat al lui Crin Antonescu, îi contrează pe cei doi și afirmă că nicio analiză fără asumarea greșelilor personale nu este completă.

E-Politic.ro: Fierbe PNL: Omul lui Crin Antonescu indica vinovații

…nu poți să ceri din partea altora să își asume răspunderea pentru niște erori care, prin mecanismul de funcționare al partidului, au devenit erori colective, până când tu însuți, participant la respectivele decizii, nu îți asumi, cu subiect și predicat, partea ta de vină”, scrie Radu Zlati pe blog.

PS News: Raeţchi pregăteşte gherila anti-PSD. Apel pentru un guvern PNL din umbră

PNL are la ora actuală numeroşi membri de partid competenţi şi integri care ar putea gestiona anumite domenii de specialitate. Îi nominalizez aici pe Ionuţ Stroe(externe), Florin Cîţu(finanţe), Pavel Popescu(sănătate), Raluca Turcan sau Radu Zlati(educaţie), Mugur Cozmanciuc (energie), Iulian Dumitrescu(economie), Ben-Oni Ardelean(afaceri europene), Mara Calista(tineret şi sport), Florin Roman(mediu), Adriana Săftoiu(muncă şi protecţie socială), Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu(justiţie)- doar ca să dau câteva nume, dar lista poate continua.

Gherla.info: Fostul deputat Radu Zlati acuză politizarea din învăţământ, dupa concursurile de directori şi directori adjuncţi

Fostul deputat de Gherla in Parlamentul Romaniei, Radu Zlati, denunţă intr-un comunicat “politizarea” invatamantului si numirea in functii de directori si directori adjuncti ai unitatior de invatamant a unor persoane pe criterii politice. Zlati solicita anularea circularei prin care sunt numiti in functiile de conducere cei care nu au trecut concursul organizat de minister.

Ziua de Vest: Tristă analiză a…analizei domnului Robu

Analiza domnului Nicolae Robu este deja cunoscută, publicată de domnia sa pe FB său, apoi reluată de toată presa, mai este cea a domnului Radu Zlati, destul de caustică, la adresa domnului Robu și a lui Mihai Voicu.

Adevărul: Liberalii fac opoziţie la ei însişi. Ce lupte de culise se dau în PNL

Voci din partid care au încercat să se facă auzite după alegerile din 11 decembrie, au fost deputatul Ovidiu Raeţchi şi foştii parlamentari Andreea Paul şi Radu Zlati. Raeţchi a propus organizarea unui Guvern din umbră, însă colegii săi sunt mai preocupaţi de jocurile de culise decât de conturarea unei opoziţii credibile. De asemenea, Zlati şi Andreea Paul au cerut ca PNL să încerce să-şi regândească strategia şi să înceapă o construcţie sănătoasă a partidului pentru viitoarele alegeri.

Citynews.ro: Omul lui Crin din PNL: „Antonescu ar fi fost mai bun preşedinte ca Iohannis!” Cine ar trebui să fie acum noul lider al liberalilor?

PNL, pentru prima dată în istoria sa, ar trebui să aleagă o personalitate marcantă în domeniul ei de activitate, care să fi avut minim 5 ani vechime în partid, ceea ce îl exclude pe domnul Cioloş. Adică să fi lipit afişe, cum zicem noi, măcar într-o campanie. Eu m-aş orienta înspre un rector pe poziţia de prim plan în PNL. Din punctul meu de vedere, acesta este domnul Vlad Nistor, actualmente preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti.

Știri pe Surse: Nou pretendent la conducerea PNL. Cooperativa „exilaților”, intrată în jocul de putere

Pe principiul „când doi se bat, al treilea câștigă”, în PNL începe să se structureze o nouă aripă formată din cei rămași în afara Parlamentului pe fondul strategiei defectuoase de selecție a candidaților eligibili și de desfășurare a campaniei electorale, dar și din rândurile tinerilor liberali cu rezultate, mai vocali, dar încă fără un stindard unic și asumat în jurul căruia să se poată aduna. Printre ei se numără fostul ministru Lucia Varga, foștii parlamentari Andreea Paul, Vlad Nistor, Radu Zlati și Ludovic Orban, dar și parlamentari din noul legislativ precum senatorul Alexandru Pereș și deputatul Florin Roman, ambii din Alba. Toți par a vorbi aceeași limbă – o analiză reală și corectă a cauzelor eșecului la parlamentare, însoțită de pasul înapoi al tuturor celor care au girat, fie prin votul lor tacit în BPN, fie prin tăcerea lor complice, toate deciziile greșite luate în timpul conducerii lui Vasile Blaga și a Alinei Gorghiu, urmată de alegeri interne democratice și corecte de jos în sus, de la baza partidului până la vârf pentru a permite tuturor membrilor de partid să-și exprime opțiunile la viitoarea Convenție națională.

Jurnalul.ro: APEL în PNL: Bugetul SRI să fie TĂIAT la ”minimul necesar funcţionării”

Bugetul SRI ar trebui îngheţat sau chiar redus la un minim necesar funcţionării, crede fostul deputat PNL Radu Zlati. „Sunt unul dintre cei care cred că, în lipsa unui control eficient din partea societății civile (asta însemnând și un control parlamentar adecvat) a da mai mulți bani serviciilor secrete înseamnă doar a mări o putere care, necontrolată, poate fi tot atât de bine folosită în bine ca și în rău. Bonus: această folosire în rău a puterii serviciilor secrete este deja o practică și nu de azi, de ieri”, scrie fostul deputat pe blogul său.

Ziarul de Iași: Fost deputat liberal: „Bugetul SRI ar trebui îngheţat”

Bugetul SRI ar trebui îngheţat sau chiar redus la un minim necesar funcţionării, crede fostul deputat PNL Radu Zlati.

Blasting News: Atac fără precedent asupra Serviciului Român de Informații. Cine este păpușarul?

Au apărut chiar și cozi de topor (cazul fostului parlamentar PNL, Radu Zlati) care cer imperios reducerea la minim a bugetului SRI într-o perioadă în care buna funcționare a acestei instituții este absolut necesară, ținând cont de realitățile vremii.

Știri pe Surse: APEL incendiar în PNL: Bugetul SRI să fie TĂIAT la ‘minimul necesar funcţionării’

Deşi se declarată patriot, Zlati susţine că instituțiile de forță în statul român sunt supradimenzionate. „Sunt unul dintre cei care cred că, în lipsa unui control eficient din partea societății civile (asta însemnând și un control parlamentar adecvat) a da mai mulți bani serviciilor secrete înseamnă doar a mări o putere care, necontrolată, poate fi tot atât de bine folosită în bine ca și în rău. Bonus: această folosire în rău a puterii serviciilor secrete este deja o practică și nu de azi, de ieri”, scrie fostul deputat pe blog.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: