PNL sub lupa lui Stelian Tănase 

Nu mă omor după Stelian Tănase, politicianul sau comentatorul politic; scriitorul îmi pare mult mai frecventabil. L-am contrazis de câteva ori pe paginile acestui blog. Dar emisiunea lui de aseară, de la B1 TV mi-a atras atenția,  din mai multe motive.
1. Dacă este adevărat ce zice Tănase, cum că din vechea conducere a partidului au fost persoane care și-au legitimat unele inițiative politice ca fiind venite, pe fir scurt, de la Cotroceni  – iar aceasta nu corespundea adevărului – chestia este de o mare mizerie umană. Dacă lucrurile stau altfel iar Tănase minte (sau este doar prost informat) poate că este cazul să auzim chiar din partea respectivilor lideri (din perioada decembrie 2014-decembrie 2016) o replică clară și convingătoare.
2. Spune Stelian Tănase că gestul făcut de Crin Antonescu, acela de a-l sprijini public pe candidatul Buşoi la președenția PNL, poate că este unul de supremă eleganță  (Bușoi fiind unul dintre „complotiştii” împotriva lui Crin din primăvara lui 2014) dar în plan politic este un act ratat, căci: (a) nu revi în politică  (atunci când ai fost președinte de partid și de Țară) sprijinindu-l pe Buşoi şi (b) foarte puțini dintre admiratorii lui Crin îi vor urma linia de conduită în alegerile interne, majoritatea acestora fiind în tabăra lui Ludovic Orban.
3. Mai spune Tănase că l-ar fi dorit pe Crin Antonescu să candideze la șefia PNL dar că, Antonescu retras, Ludovic Orban se identifică  (nu doar el, ci mii şi zeci de mii de penelişti – dar dintre ei, doar el candidează) cel mai bine cu evoluția PNL din 1990 încoace, cu suișurile şi coborâșurile acestuia. Că, dintre cei trei candidați actuali la conducerea partidului, Orban reprezintă cel mai bine spiritul PNL, acela din tranșeele în care se duce lupta de partid şi unde liderii şi membrii se mai pot privi ochi în ochi.
Dintre cele trei (eh, erau mai multe, dar mă auto-limitez) evaluări de mai sus, personal sunt de acord 100% doar cu ultimul punct de vedere al aceluia care este, într-un fel, nașul politic al lui Crin Antonescu. Păcat că astfel de discuții se poartă in afara PNL, de către oameni (totuși!) din afara PNL şi nu, atât înlăuntrul cât și în afara partidului, de către membrii şi liderii partidului. Ne mai facem bine?

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “PNL sub lupa lui Stelian Tănase ”

  1. pozeDECAT 8 mai 2017 la 12:31 PM #

    Multe lucruri odata stricate nu se mai repara … Pare ca nu numai la noi, Franta e cel mai recent exemplu, cu partidele „traditionale” nefiind capabile niciunul sa propulseze un candidat in turul 2.
    Ce e de facut este de vazut daca e o problema de:
    – perceptie a doctrinei (ma indoiesc ca-n degradarea continua a societatii asta mai conteaza ca sa nu mai zic de faptul ca aceasta doctrina nu cred ca exista in mod real in interiorul partidului)
    – mod de structurare si de organizare a partidului
    – incredere in persoanele care conteaza pentru ca sunt in prim-planul informatiilor publice
    – eventual sictir nemotivat dar prezent emotional in societate combinat cu reflectarea negativa in informatiile publice

    Succes! Daca dl Antonescu il sapa pe Ludovic Orban si-l sprijina pe dl Busoi s-ar putea ca sa se intample si pe filiera nevestei si a relatiilor „europarlamentare”. Ma intristeaza, asa cum m-a intristat iremediabil asocierea cu PPE si cu toate personajele anterior cunoscute drept „PDL” … Am tot mai des sentimentul ca se cere o ruptura drastica, de refacere a unui partid liberal care sa fie chiar partid liberal. Daca pe dl. Orban nu-l lasa inima sa rupa partidul, cineva de tipul Macron tot o va face pana la urma.


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Zlati 8 mai 2017 la 12:35 PM #

      Se poate să fie şi ce ziceți. Sau că Antonescu a vorbit în favoarea celui care, dacă tragi linia, l-a trădat mai puțin. Habar nu am şi nu vreau să mă frământ căutând răspunsuri la chestia „de ce îl sprijină pe Bușoi, Antonescu”. Cât despre viitorul pe termen scurt și mediu al partidului… vom vedea 😦

      Apreciază

%d blogeri au apreciat: