UE PSD și bolnavul din noi

Desigur, o imagine ca aceasta poate fi interpretată în multe feluri. Las cititorilor mei plăcerea.

O întrebare mă frământă, totuși: de unde până unde extinderea urii față de PSD la ura față de creștinism, astfel încât o pagină care propagă ura disprețuitoare față de partidul de guvernământ să propună ca obiect al urii (una dusă până la imolare) o catedrală românească, în seara în care, la Paris, arde o altă catedrală, simbol al creștinismului catolic?

Dacă ar fi adevărat că PSD=religia ortodoxă, atunci realizatorii paginii ar putea să se aunce în Dîmbovița – au pierdut deja. Dar, desigur, semnul egalității nu are ce căuta acolo – eu însumi sunt creștin, ceea ce nu mă împiedecă să consider că PSD este, de câțiva ani buni, extrem de toxic pentru viața politică românească și a fost ”varianta proastă” a politicii naționale mai tot timpul (cu excepția anilor 2008-20012, când PDL s-a dovedit, urmându-l orbește pe Băpsescu, mai distrugător decât PSD – nu doar al sistemului democratic ci și al economiei și al mentalului colectiv).

Însă dacă egalitatea nu vine pe calea de consecință a unei identități de substanță, atunci ea vine din mentalul sucit, maladiv, al celui care a postat nemernicia. La urma urmei, cineva care coboară politica la nivelul lui *UE, se poate imagina oricând că dă foc unei biserici, sau să își dorească ca un alt bolnav să incendieze, în locul lui.

PS Foarte interesante paginile pe care decelebratul postac a dat LIKE.

PPS Între timp bravul postac și-a șters postarea. Natural…

LE azi am găsit , tot pe FB, la o postare „corectă politic” a lui Julien Cioloș (una fără patos, deși lumea îl consideră francez de adopție, una „pe lângă” din punctul meu de vedere, pentru că subliniază pierderea istorică și culturală sărind prea ușor, cred eu, peste dimensiunea religioasă – Notre Dame era o catedrală catolică iar nu un muzeu, în primul și în primul rând) un comentariu ce rezonează cu postarea comentată mai sus. Vă las să faceți singuri aprecierile și conexiunile ce se impun.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: