Cum se calcă în picioare voturile

Citiți cu atenție postarea deja celebrului Andrei Caramitru:

Așadar și așa deci:

  • Fostul consilier al liderului USR recunoaște că soluția, dacă este vreuna, este la Ludovic Orban (adică la PNL); adică la un partid pe care tot el nu s-a jenat să îl atace, nu o dată.
  • deși votul din camera Deputaților, cel pentru desemnarea președintelui Camerei, a dm,onstrat clar că în chestiuni importante PRP România votează la fel ca PSD, AC propune ca soluție pentru criza politică rezultată în urma exprimării voinței populare din 2016 cu rezultatele unei alte consultări populare, cea din decembrie 2016, aducerea la putere a unui guvern condus de un membru PRO România, fost premier și lider de frunte al PSD. Adică aceeași Mărie, cu altă pălărie.
  • prin această propunerea AC aruncă în derizoriu nu doar propriul discurs dinaintea și din timpul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar calcă în picioare voința celor care i-au votat, cu gândul că astfel scapă de guvernarea PSD. Să propui, pentru a înlătura guvernarea PSD, un guvern condus de un fost premier PSD și membru al unui partid prin venele căruia curge de asemeni sânge PSD, iată ce înseamnă, după o vorbă faimoasă, „să fi mafiot”!
  • a nu se uita că mai există un paragraf prin care Andrei Caramitru micționează pe electoratul USR+; electorat care a votat, în majoritate zdrobitoare, DA la referendumul inițiat de către Președintele Iohannis, referendum care stipula, printre altele, interzicerea OUG pe teme ale Justiției. Ori, ce propune fostul copil teribil al USR-ului? „se poate negocia cu Tudose o serie de OUG-uri esențiale: alinierea legilor justiției cu MCV”. Hm… nu insist, prespun că și stomacul cititorilor mei are limitele sale.

Concluzia? Dacă USR (sau chiar USR+) vrea să își tragă singur scaunul de sub picioare, Andrei Caramitru este funia potrivită. Altfel decât în povestirie, el este bufonul care, strigând în gura mare cât de frumoase sunt straiele împăratului, AC ne arată că împăratul userist este, de fapt, în fundul gol.

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Cum se calcă în picioare voturile”

  1. pozeDECAT 1 iunie 2019 la 10:11 AM #

    Eu am citit altceva, anume ca daca PNL propune prim-ministru pe Orban deschide calea spre esec. De altfel, lucru asta a fost probat deja de Raluca Turcan, alta politruca inacceptabila pentru majoritatea oamenilr de bun simt. Probabil ca daca ar fi fost acceptat Kelemen Hunor drept candidat, toata lumea anti-PSD ar fi fost dispusa ca sa se ralieze. A o propune pe acea persoana drept candidat la sefia camerei cred ca a fost semnalul ca PNL nu isi doreste cu adevarat raspunderi executive in acest moment.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: