Între promisiuni și fapte…

În campania mea electorală, nu am promis creșterea salariilor. Mi se părea evident că pe termen scurt și mediu, în condițiile unei economii încă nerefăcute după uraganul BB (Băsecu-Boc) acest lucru este practic imposibil. Nu am promis că va fi lapte și miere dacă USL câștigă alegerile. Dimpotrivă, am avertizat că anii 2013 și 2014 vor fi ani grei pentru toți românii, chiar dacă în modalități diferite.

Am promis însă  în numele USL al cărei candidat am fost, ”Dreptate până la capăt” și faptul că până în 2016 USL va înființa 1 milion de locuri de muncă.

Am văzut ce s-a ales până acum din promisiunea de a face dreptate până la capăt. Băsescu, principala țintă a USL în 2012, șeful nenumit al clanului mafiot care între 2008-2012 încercase să confiște România, a devenit prin pactul de koabitare, parte integrantă a guvernării USL. Iar numărul pedeliștilor preluați din mers de către partidele membre USL este legiune – în timp ce mulți dintre activiștii USL care au luptat uneori la modul fizic (și oricum mulți dintre ei primejduindu-și securitatea locurilor de muncă) împotriva guvernării portocaliote au rămas ce-au fost – romantici…

Recent aflu că, mai înainte de a sprijini ferm apariția locurilor de muncă, Guvernul stă să scadă numărul bugetarilor. Poate că ar fi atunci cazul să se semneze un act de koabitare și cu Emil Boc – el știe mai bine cum să scadă organigramele instituțiilor de stat, ar putea să dea prețioase sfaturi cui trebuie… De ce să mă mire acest lucru? Doar am văzut că și alte proiecte ale guvernelor Boc-MRU au fost preluate de către guvernul Ponta (aici numesc numai cazul Roșia Montană!)

A avea 70% din mandatele parlamentare poate să îți permită, fiind la guvernare, foarte multe lucruri în plan legislativ. Poți să îți treci prin Parlament orice inițiative dorești. Poți modifica viitorul. Ceea ce nu poți modifica este trecutul – nu poți să îți faci uitate promisiunile electorale și să sfidezi făcând tocmai contrariul a ceea ce ai promis. Și dacă încerci să faci acest lucru, să nu te mire faptul că plătești electoral când vine sorocul. Căci poți minți multă vreme câțiva, poți minți destulă vreme mulți, dar nu poți minți tot timpul pe toți alegătorii.

Etichete:, , , , , ,

7 comentarii pe “Între promisiuni și fapte…”

 1. alexc 16 iulie 2013 la 2:22 AM #

  Republicanii americani v-ar caracteriza ca „leftist” dupa textul asta. Cut the spending, zice dreapta americana. Statul trebuie sa fie liberal, adica suplu, fara functionari inutili, pile si amante.

  Apreciază

  • Radu Zlati 16 iulie 2013 la 2:36 AM #

   de acord. Dar mai întâi vreau să văd principiile pe baza cărora se face această reducere… Avem un deficit la MAI si la Sănătate, precum și în aparatul primăriilor precum și în alte sectoare (nu că zic eu, zic statisticile noastre raportate la cele europene). Și nu, nu suntem in SUA… suntem în Europa unde aparatul de stat este destul de dezvoltat (vezi FRanța și Germania, motoarele UE).

   Apreciază

  • pozedecat 16 iulie 2013 la 1:55 PM #

   Ma tem ca reducerile vor fi, ca intotdeauna, la gramada si la procente. Prin urmare, idealul „supletii” si al inlaturarii „inutililor” nu va fi atins niciodata caci aia care vor umplele procentele de taieri vor fi tot aia fara „pile” si „amanti” asa ca tinta va fi si falsa si ratata. Unii spun ca in tari in care suferinta nu e atat de mare, raportul dintre bugetari si populatia activa e chiar mai mare. Pana la urma, angajatii bugetari sunt din aceeasi categorie cu cei privati din zona serviciilor, cu diferenta ca serviciile prestate sunt de interes public. Dar aveti dreptate, interesul public este din ce in ce mai redus la zero iar interesul statului de a-si servi cetatenii este din ce in ce mai nul. Suntem, de fapt, o jungla sociala in care nimeni nu mai respecta pe nimeni si nimeni nu mai da socoteala pentru nimic iar cetatenii par sa fie multumiti caci altfel ar fi fost miscari de strada ca in Turcia, Grecia sau chiar mai aproape, in Bulgaria.

   Apreciază

 2. alexc 16 iulie 2013 la 2:28 AM #

  oricum ,am priceput la ce va referiti , faptul ca usl nu se tine de promisiuni. eeh, mai are 3 ani de guvernat, o iesi ceva bun

  Apreciază

 3. mecanicul_L 16 iulie 2013 la 12:19 PM #

  Mai bine iesiti de la guvernare.

  Apreciază

 4. pozedecat 16 iulie 2013 la 1:50 PM #

  Ma bucur ca simtiti aceleasi frustrari ca multi dintre electorii USL, din bazinul electoral al PNL cu precadere. Dar as vrea sa insist si sa va rog sa si faceti un pas pe calea justitiei sociale pe care USL a clamat-o si sa-l impiedicati pe Bas sa mai inoate la vila Dante dupa 1914 prin initierea acelei modificari legislative de care va vorbeam! Dupa ce ca trebuie sa-l suportam si sa „coabitam” cu el mai trebuie sa si inghitim ca va trai din banii publici in huzur dupa iesirea din functie !?

  Apreciază

  • pozedecat 16 iulie 2013 la 1:58 PM #

   a se citi „2014” adica 100 de ani dupa debutul primului razboi mondial in 1914 …

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: