Varujan Vosganian (Agerpres) Stabilitatea politică – o condiţie pentru atingerea performanţelor economice

Varujan-VosganianAgerpres – Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că 2013 este un an al stabilităţii ce va conta în viitorul României şi va pregăti ”răsplata” pe care o vom primi în 2014.

”E un an dificil, care a stârnit, poate, dezamăgiri ale unora care credeau că lucrurile pot merge mai repede. Vreau să-i asigur că 2013 este un an care va conta mult în viitorul României, este un an al stabilităţii, probabil că o să se ridice procedura de deficit excesiv, ceea ce va ridica prestigiul României, deficitul comercial e mai mic ca oricând, avem excedent al contului curent, inflaţia e mică, atât de mică încât BNR a coborât din nou dobânda de referinţă. Avem în plus, faţă de anul trecut, o sută de mii de locuri de muncă, avem mai multe companii înscrise, mai puţine falimente”, a spus Vosganian.

El a adăugat că, în condiţiile unui astfel de ciclu economic pozitiv, anul viitor se vor putea vedea şi percepe de către populaţie efectele.

”Nu spun asta dintr-o iluzie, ci din lucruri trăite. Poate vă amintiţi de 2005, oamenii spuneau aceleaşi lucruri, aşteptau multe, nu se petreceau, dar 2005 a fost un an în care România s-a stabilizat şi, începând cu 2006, a putut guvernarea liberală să marcheze un moment important în viaţa comunităţilor locale prin susţinerea pe care am dat-o. De aceea, 2014 poate fi anul în care să primim răsplata pentru truda şi speranţele pe care le-am pus în alegeri”, a afirmat Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a subliniat că aceste performanţe economice şi materializarea în bunăstarea populaţiei sunt condiţionate, în principal, de stabilitatea politică.

”Condiţia e stabilitatea politică. Sunt foarte mulţi care prevăd sfârşitul USL. În fiecare zi, USL se destramă. În fiecare zi, Crin Antonescu nu mai este candidatul alianţei. În fiecare zi, trebuie să reconfirmăm toate aceste lucruri”, a spus Vosganian.

”Noi nu am câştigat alegerile nici PNL, nici PSD. Alegerile le-a câştigat USL. Mulţi dintre noi s-au bucurat de rezultat. (…) Am câştigat, deci trebuie să guvernăm. Cum s-ar rupe USL şi oricine ar rămâne să guverneze am pierde amândoi. Nu există câştigător şi perdant dacă se rupe USL. Pierdem împreună. Să fie foarte clar. De aceea, mesajul pe care trebuie să-l dăm este de respect pentru poporul român. Câtă vreme am promis să guvernăm împreună, trebuie să ne ţinem de promisiune”, a completat Vosganian, adăugând că PNL nu rivalizează cu PSD.

”Noi avem drumul nostru politic şi avem adversarii noştri politici şi care, culmea, sunt pe partea noastră politică sau încearcă să intre pe partea noastră politică. (…) Noi trebuie să întărim amprenta de dreapta a guvernării, să luăm măsuri aşa cum am preconizat de reducere a impozitelor, de creştere a locurilor de muncă, de respect pentru mediul de afaceri, de respect faţă de cei care plătesc impozite”, a susţinut Vosganian.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: