Comunicat de presă PNL – Concluziile întâlnirii dintre MS, MFP și Coaliția Profesioniștilor din Sănătate

PNLMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Viceprim-ministrul şi ministru al Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu, Secretarul de Stat în MFP, Gheorghe Gherghina, şi reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor în Sănătate au avut astăzi, 15 octombrie 2013, o întâlnire cu privire la revendicările Coaliţiei.

Părţile au trecut în revistă toate punctele stabilite în minuta din data de 22 septembrie 2013 și pașii făcuți de Ministerul Sănătății referitori la modificările legislative solicitate de reprezentanții Coaliției Profesioniștilor din Sănătate. Participanţii au convenit ca până pe data de 25 octombrie 2013, colegiile profesionale împreună cu Federaţia Sanitas să desemneze reprezentanți în grupurile de lucru ale Ministerului Sănătății pentru a ajunge la un acord pe respectivele modificări.

În ceea ce priveşte proiectul de lege privind salarizarea personalului din sistemul sanitar, părţile au convenit să se reîntâlnească săptămâna viitoare, în data de 22 octombrie 2013, întâlnire la care va participa şi ministrul Muncii,  Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu.

În privinţa creşterii salariilor medicilor rezidenţi, după numeroase discuţii, părţile au convenit păstrarea actualelor încadrări ale medicilor rezidenţi, dar suplimentarea veniturilor cu o serie de burse acordate de Ministerul Educaţiei, astfel încât veniturile acestora să crească. Urmează ca discuţia să fie reluată în data de 31 octombrie 2013, când vor exista toate datele macroeconomice privind construcţia bugetului pe anul 2014.

Referitor la creșterea ponderii sumelor alocate sistemului sanitar, părțile au căzut de acord că aceasta se va face etapizat până în anul 2016, astfel încât să se atingă nivelul de 6% din PIB pentru sistemul sanitar, la sfârșitul mandatului actualului Guvern.

Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Finanţelor Publice şi Coaliţia Profesioniştilor în Sănătate au decis să se întâlnească din nou după data de 31 octombrie 2013, în momentul în care vor exista datele macroeconomice pe care se va construi bugetul anului 2014.

Ministerul Sănătăţii îşi reafirmă disponibilitatea de dialog continuu şi parteneriat, considerând că aceasta este calea optimă pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru sistemul sanitar.

Etichete:, , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Comunicat de presă PNL – Concluziile întâlnirii dintre MS, MFP și Coaliția Profesioniștilor din Sănătate”

  1. alexc 16 octombrie 2013 la 9:34 PM #

    ha,ha,ha, ce si-o iau fraierii de liberali. cel mai afectat dupa scandalul pungesti o sa fie pnl, nu ponta. stroe , demisia!

    Apreciază

  2. stelian r. 17 octombrie 2013 la 12:56 PM #

    Lungeste doamne boala…………………………..

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: