PNL: comunicat de presa privind reducerea numarului de parlamentari

Partidul Național Liberal semnalează faptul că Guvernul a mai dat o dată un aviz negativ unei propuneri legislative privind reducerea numărului de parlamentari, ceea ce arată caracterul profund demagogic al actualei Puteri.

În fapt, Puterea nu dorește cu adevărat reducerea numărului de parlamentari – ceea ce s-ar putea face prin lege, și nu neapărat prin modificarea Constituției, ci doar crearea unei teme de propagandă politică, de natură să distragă atenția de la bilanțul catastrofal al guvernării.

În data de 22 octombrie 2009, deputatul liberal Eugen Nicolăescu, a depus la Camera Deputaților propunerea legislativă pentru modificarea articolului 5 din Titlul I al Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind statutul aleşilor locali.

Textul propunerii legislative viza mărirea normei de reprezentare a senatorilor și deputaților, ceea ce ar fi determinat diminuarea numărului de parlamentari.

Guvernul a avizat negativ acest proiect de lege, ceea ce arată limpede că nu exista voința pentru un demers real de reducere a numărului de parlamentari.

Vă transmitem atașat expunerea de motive, forma inițiatorului, precum și punctul de vedere al Guvernului privind respingerea propunerii legislative.

6.06.2011                                                     Departamentul de Analiză Politică şi Comunicare al PNL

 

vezi si:

Expunere de motive

Initiativa legislativa

motivatie guvern

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: