Agerpres – Dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei, mutate la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, Daniel Buda, a declarat, marţi, că proiectul pentru revizuirea Legii fundamentale se va discuta de săptămâna viitoare în Comisia juridică.

Anunţul a fost făcut în contextul în care parlamentarii Opoziţiei au lipsit şi marţi de la cea de-a treia şedinţă a Comisiei pentru revizuirea Constituţiei. Din partea Puterii au participat nouă deputaţi.

‘Am constatat că parlamentarii din Opoziţie nu au binevoit să vină la această comisie mixtă pentru a putea lucra pe acest proiect de revizuire a Constituţiei. Soluţia pe care o avem în momentul de faţă este aceea de a muta aceste discuţii în Comisia juridică de la Camera Deputaţilor, unde în mod cert vom da un raport către plen în maxim două luni de zile, astfel încât să vadă şi opinia publică cine sunt cei care nu doresc revizuirea Constituţiei. (…) Sunt foarte curios cum vor explica domnul Ponta şi domnul Antonescu care peste tot anunţă acele referendumuri locale cu privire la ceea ce înseamnă împărţirea teritorială a României în condiţiile în care nu respectă un referendum care a avut peste 80% din voinţa electoratului şi nu vin să se pronunţe pe această problemă’, a spus Daniel Buda, exprimându-şi speranţa ca raportul comisiei să fie votat în plen şi de reprezentanţii PNL, PSD şi PC.

Buda a explicat că la nivelul Comisiei juridice nu este necesară o majoritate de două treimi pentru adoptarea raportului în cazul modificării Constituţiei, ci doar de majoritate simplă pe care coaliţia o deţine în acest for. Preşedintele forului a explicat că raportul întocmit de Comisia juridică în cazul revizuirii Constituţiei va merge în plenul Camerei Deputaţilor, iar apoi la Senat.

‘Are un traseu ca orice altă iniţiativă legislativă’, a mai menţionat Buda. Potrivit acestuia, Comisia pentru revizuirea legii fundamentale nu va fi dizolvată şi va convoca acest for atunci când va constata că există voinţă politică. ‘Conform hotărârii Camerei Deputaţilor şi a Senatului această comisie se dizolvă când se depune legea de organizare a referendumului’, a adăugat Daniel Buda.

Potrivit lui Buda, Comisia juridică va discuta marţea viitoare de la ora 14,30 proiectul de revizuire a Constituţiei.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: