Declarațiile președintelui PNL, Crin Antonescu, susținute la finalul Delegației Permanente – 7 februarie 2014

Crin”S-au terminat lucrările Delegației Permanente și s-au luat câteva decizii importante, cel puțin pentru noi, vi le aduc la cunoștință. Domnul Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost desemnat coordonator la nivel național al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Domnul secretar general, Eduard Hellvig, se va ocupa cu pregătirea, că nu putem vorbi propriu-zis de campanie prezidențială, dar cu coordonarea și cu pregătirea proiectului de candidatură prezidențială. Domnul Mircea Roșca, președintele organizației județene Prahova a fost cooptat prin votul Delegației Permanente vicepreședinte executiv al partidului, având în responsabilitate relațiile cu celelalte partide politice în locul domnului Fenechiu.

De asemenea, domnul Mariu Nicoară, de la Cluj, a fost cooptat vicepreședinte al partidului. Doamna eurodeputat Adina Vălean a primit responsabilitatea de a coordona pregătirea programului electoral pentru alegerile europarlamentare. Acestea sunt deciziile noastre și, acum, dacă aveți întrebări.”

Întrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist: Domnul Chițoiu?

Crin Antonescu: Am spus de ieri, bineînțeles că acest lucru a fost votat, domnul Chițoiu, vicepreședinte al PNL, prin votul congresului, va prelua de fapt atribuțiile executive de secretar general.

Jurnalist: Sunt tot mai multe mesaje dinspre PSD care spun că domnul Iohannis nu poate fi și vicepremier fără un vot în Parlament și dacă se va ajunge acolo ar însemna de fapt un moment de instabilitate guvernamentală?

Crin Antonescu: Atât? Eu speram și sper încă la faptul că implicarea domnului Iohannis și decizia pe care noi am luat-o astăzi este de natură să-i bucure și pe partenerii noștri, pentru că asta înseamnă un guvern mai puternic și înseamnă semnul cât se poate de clar, față de toată lumea, că PNL este implicat la maximum în această guvernare. Eu nu fac acum nici un comentariu la tot ceea ce spuneți dumneavoastră, eu v-am anunțat decizia noastră, aștept răspunsul primului ministru, tot restul chestiunilor le voi discuta cu primul ministru.      

Jurnalist: Domnule președinte, spuneați când v-am întrebat de acel vot în parlament că nu este o majoritate foarte stabilă, iar cei din PSD spun că această mișcare a dumneavoastră creează instabilitate. De ce spun asta?

Crin Antonescu: Nu pot împărtăși un asemenea punct de vedere, dar nici nu sunt în situația să angajez o polemică cu purtătorul de cuvânt al vreunui partid.

Jurnalist: Există deja o funcție de vicepremier deținută de domnul Gabriel Oprea care are atribuții în domeniul Apărării.  Funcția domnului Klaus Iohannis vine cumva să se suprapună.

Crin Antonescu: Sunt chestiuni pe care este prematur să le discutăm acum și sunt chestiuni pe care le vom discuta și le vom rezolva împreună cu primul ministru.

Jurnalist: Dar puteți să ne spuneți măcar dacă funcția aceasta de vicepremier va fi cu atribuții pe chestiuni fiscale, bugetare, de finanțe?  Așa cum avea domnul Chițoiu?

Crin Antonescu: Sunt decizii pe care le vom lua cu primul ministru, nu e vorba de nici un fel de instabilitate, îmi pare chiar caraghios să vorbim de instabilitate.  Păi despre ce vorbim? Avem o majoritate de 70 și nu mai știu cât că nu am mai calculat toate adăugirile, 70 și la sută, avem un Guvern foarte puternic, sunt detalii procedurale pe care le rezolvăm, avem toată legislația și toată capacitatea politică de a rezolva în interiorul acestui Guvern și la nevoie în interiorul Parlamentului aceste chestiuni. Este singurul răspuns pe care vi-l pot da în legătură cu asta, restul, ce mai declară unii și alții discutați cu dânșii.

Jurnalist: Domnul Șova spunea că domnul Iohannis dacă este Ministrul Administrației și Internelor nu poate să aibă atribuții pe finanțe.  Sunteți dispus să schimbați, să nu fie pe finanțe acest portofoliu?

Crin Antonescu: Nu am acum o discuție. Declarațiile domnului Șova îi aparțin domnului Șova.  Tot ceea ce doriți să discutăm despre acest subiect vom discuta după ce vom avea o hotărâre luată cu premierul în această privință .

Jurnalist: Ați stabilit o ședință USL?

Crin Antonescu: Nu am stabilit-o încă, dar sunt destule subiecte pe agenda USL.  Așteptăm venirea premierului, este foarte probabil ca luni dimineață, după obicei, să aibă loc această ședință.

Jurnalist: Aceste propuneri sunt ferme chiar dacă înseamnă modificare structurii Guvernului?

Crin Antonescu: Eu nu îmi aduc aminte să fi făcut propuneri mai puțin ferme. Sunt niște propuneri foarte serioase, sunt propuneri luate în forumurile cele mai înalte de decizie ale unui partid.  Cred că persoanele propuse nu dau sentimentul că sunt așa niște ipoteze fragile.  Sunt foarte ferme.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Declarațiile președintelui PNL, Crin Antonescu, susținute la finalul Delegației Permanente – 7 februarie 2014”

  1. ioan 8 februarie 2014 la 11:01 AM #

    o javra cu doua fete, o scarba care a tradat si a vandut!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: