Comunicat de presă Ministerul Transporturilor referitor la modernizarea suprafeței aeroportuare din cadrul Aeroportului Oradea

Ministerul-Transporturilor-01Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat astăzi, 7 februarie 2014, la sediul ministerului, contractul de finanțare a proiectului de extindere și modernizare a suprafeței aeroportuare din cadrul Aeroportului Oradea. Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea și extinderea pistei existente și a bretelelor de acces la aceasta, precum și realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare și a unui sistem de balizaj luminos.

Lucrările vor fi demarate la 1 aprilie 2014 și, potrivit calendarului, ar urma să fie finalizate la 30 septembrie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 129,7 milioane de lei. Modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact creșterea numărului de pasageri de pe acest terminal, contribuind astfel la dezvoltarea locală.

Politica Ministerului Transporturilor vizează susținerea economiei locale prin investiții în infrastructura aeroportuară. “Vom oferi tot sprijinul și în viitor pentru realizarea acetui tip de proiecte, care pot aduce valoare adaugată la nivelul comunităților locale. Scopul nostru este să dezvoltăm aeroporturile din marile orașe și să creem în jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni între toate modurile de transport, iar oamenii să poată ajunge astfel de la aeroport cu ușurință în orașele din apropiere”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Biroul de presă al MT

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă Ministerul Transporturilor referitor la modernizarea suprafeței aeroportuare din cadrul Aeroportului Oradea”

  1. chioru 7 februarie 2014 la 11:22 PM #

    trebuie sa recunosc, antonesdu joaca tare, „la rupere”. e un joc periculos, insa cine nu joaca, nu castiga

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: