Declarație politică: Guvernul, prin Ministerul Educației, fraudează concursurile pentru inspectori școlari

catsDomnule președinte de ședință, doamnelor și domnilor, stimați colegi,

Curând, foarte curând, sper, Partidul Național Liberal se va adresa plenului Camerei cu solicitarea ca dumneavoastră, stimați colegi, să agreați formarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a cerceta felul în care Ministerul Educației, condus de către domnul Ministru Sorin Cîmpeanu, a organizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari generali și inspectori generali școlari adjuncți.

Desigur, cu acea ocazie vom veni cu mai multe argumente. Aici și acum, vreau să vă atrag atenția asupra a doar două aspecte, care au alterat ca formă și fond aceste concursuri.

Primul aspect constă în faptul că în comisiile de evaluare au făcut parte și inspectori care luau parte ei înșiși la concurs, într-o etapă diferită de aceea în care activau ca evaluatori. Evident se vicia astfel atmosfera echipei de evaluare, lăsând loc unui subiectivism care ar fi trebuit evitat.

Al doilea aspect ține de faptul că, în cazul concursurilor pentru inspectori școlari adjuncți, cei care nu au obținut punctajul stabilit de baremul oficial la proba scrisă, au continuat examenul la proba orală unde, obținând nota maximă, au devansat pe acei candidați care reușiseră să treacă de obstacolul probei scrise.

Fie și numai aceste două aspecte, care țin de metodologia concursului (elaborată de către Ministerul Educației) iar nu de către Legea Educației Naționale, ar face ca, în cazul celui care a semnat și deci a asumat respectiva metodologie, să intervină actul de onoare al demisiei.

În consecință solicit încă o dată, domnului Ministru Sorin Cîmpeanu, să își prezinte demisia din funcția pe care, prin astfel de nefericite acțiuni, o dezonorează.

Radu Zlati,

Deputat PNL

Etichete:, , , , ,

2 comentarii pe “Declarație politică: Guvernul, prin Ministerul Educației, fraudează concursurile pentru inspectori școlari”

 1. issima 12 mai 2015 la 1:05 PM #

  Domnule deputat, cineva trebuie să se sesizeze de faptul că posturile ocupate prin concurs acum la final de mandat și într-un mandat total ineficient, sunt și vor fi pline de oameni ai PSD-ului. Să nu credeți cumva că, din greșeală, reușește vreun simpatizant PNL. Cu aceștia viitoarea guvernare va trebui să lucreze volens-nolens în instituțiile publice și, indiferent de incompetența și subiectivismul lor, nimeni nu se va putea atinge de ei fiindcă – nu-i așa? – sunt încadrați prin concurs.

  Apreciat de 1 persoană

  • Radu Zlati 17 mai 2015 la 9:57 PM #

   Eh… sunt perfect sesizat asupra fenomenului, și nu doar eu.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: