B. Glăvan (Logec): Cât este salariul median în România? Ca să știm cât de absurd este salariul minim

salariuCă salariul minim se află la cote foarte înalte în România și că acest lucru afectează negativ costurile de producție și perspectivele de angajare ale persoanelor fără calificări superioare, v-am tot povestit în ultimii ani:

În această dimineață am descoperit acest grafic, care confirmă afirmația de mai sus, prin intermediul unei comparații internaționale. Din păcate nu am putut accesa sursa astfel încât să văd care este anul aferent datelor statistice.

Salariu minim

Ultimele date publicate de Eurostat se referă la anul 2010, când raportul dintre salariul minim și cel median era de 42%. Pe Curs de guvernare am găsit că în 2011 acest raport a fost de aproape 48%. Dar de atunci încoace nu am mai găsit informații (și nici nu am acum timp să insist), așa că voi simplifica prin extrapolare Știm că salariul mediu a crescut din 2010 până astăzi cu 25%, așa că dacă presupunem că salariul median a sporit în același ritm, atunci înseamnă că salariul minim din prezent reprezintă 58% din salariul mediu! Aproape cel mai ridicat nivel din Europa. Și se preconizează creșterea lui în continuare…

Dacă cineva are informații mai precise, rog să-mi confirme/infirme bănuielile.a

sursa: Logica Economica

Etichete:, , , , ,

Un comentariu pe “B. Glăvan (Logec): Cât este salariul median în România? Ca să știm cât de absurd este salariul minim”

  1. adrian 7 octombrie 2015 la 8:38 AM #

    N-am inteles demonstratia „absurditatii alariului minim” …

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: