Bravo, Alina Gorghiu!

alina-gorghiu-ghimpeleÎncă o dată trebuie să o felicit pe copreședinta Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, pentru o poziție publică manifestată în raport cu evenimentele.

De data aceasta, la adresa unor afirmații riscate și riscante ale premierului Dacian Cioloș, premier susținut, de altfel, de către PNL – în ciuda prestației cel puțin discutabile a unora dintre membrii cabinetului Cioloș.

Astfel, rezonez cu Alina Gorghiu atunci când domnia sa consideră că premierul nu a trebui să se adreseze opiniei publice românești, într-o problemă atât de delicată precum cea a terorismului islamic facilitat de lipsa de legislație pe tema cartelelor prepay, invocând ca argument că așa a auzit dânsul, că teroriștii ar utiliza cartele preplătite cumpărate din România. Astfel de exprimări ar putea să îl coboare pe premier din empireul aerului rarefiat și tehnocrat, la înălțimea unei Alina Măgureanu, care și dânsa, nu-i așa, denunță crime despre care a auzit vorbindu-se pe la vreo masă de restaurant. Tot așa și eu aș putea spune că „am auzit” că niște domni cu gulere albe împart de pe acum potențiala piață a firmelor care vor gestiona baza de date ivită o dată cu modificarea legislației cartelelor prepay. Și dintre noi doi, unul sigur are dreptate. Dacă nu cumva amândoi – dar atunci domnul Cioloș ar trebuie să vină în fața noastră cu afirmații mai precise.

Tot astfel, nu pot decât să fiu în asentimentul liderului partidului meu, doamna Gorghiu, atunci când se solicită din partea premierului și a guvernului mai multă empatie atunci când este vorba despre inițiative legislative precum cea, recentă, a concediului maternal. De prea multe ori (remarca este valabilă și cu privire la guvernele anterioare), miniștrii au dat avize negative pe proiecte de lege ce însemnau alocări bugetare, invocând lipsa resurselor financiare, dar au oferit avize pozitive altor proiecte care sufereau aceeași lipsă. Ca să dau doar un exemplu, guvernul Cioloș a menținut sprijinul, acordat anterior de guvernul Ponta, pe aberanta Lege Dragnea (a defăimării) deși aceasta avea implicaţii bugetare, dar nu indica sursa finanțării. O să mi se spună că mărirea alocațiilor pentru concediul maternal implică sume mari, în timp ce, prin aplicarea Legii Dragnea, Bugetul ar fi fost “vămuit” în mai mică măsură. O fi așa, coane Fănică, dar într-o soțietate fără prințipuri, care va să zică nu se egzistă!

Felicitări, Alina Gorghiu. Ai demonstrat zilele astea că știi cum să faci faţă nu numai unor piticanii politice de tipul lui Dragnea & Co. Pas cu pas… Prin noi înșine!

PS addenda: parchetele de la Paris și Bruxelles dezmint că teroriștii ar fi folosit cartele cumpărate din România. http://www.flux24.ro/parchetele-din-franta-si-belgia-dezmint-informatiile-lui-ciolos-nu-s-au-folosit-cartele-pre-pay-din-romania/

Cam atât despre despre alegațiile domnului Cioloș.

Etichete:, , , , , ,

Un comentariu pe “Bravo, Alina Gorghiu!”

  1. Constantin vasile 31 martie 2016 la 2:32 PM #

    Foarte mare dreptate aveti d na Presedinte ! Aduceti i aminte d lui Ciolos ca , in programul dansului de guvernare sustine alegerile locale in doua tururi .Va multumesc !

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: