Declaratie de presa Octavian Bot (PNL) privind declaratiile europarlamentarului Tőkés László, 25 iulie 2011

Declaraţiile iresponsabile ale eurodeputatului Tőkés László se adaugă unui lung şir de aberaţii şi obrăznicii emanate în timp de acesta.  Tőkés declara zilele trecute că în zonele locuite de maghiarii din România se poartă o politică de “românizare” prin construirea de biserici ortodoxe, în acest mod continuându-se colonizarea ortodoxă a Transilvaniei.

Pentru orice om întreg la minte, pentru orice creştin, şi cu atât mai mult, pentru un pretins slujitor al lui Dumnezeu, o asemenea afirmaţie este nu numai lipsită de sens, ci chiar un păcat. Ridicarea unei biserici, indiferent de confesiune, ar trebui să fie un prilej de bucurie pentru un creştin. Cine îşi poate imagina că dacă se construieşte o biserică ortodoxă într-o zonă unde maghiarii sunt majoritari, aceştia îşi vor schimba religia, adică vor deveni ortodocşi. Dacă se construieşte o asemenea biserică, aceasta se construieşte, eventual, pentru românii minoritari şi nicidecum cu scopul de a atrage maghiarii la ortodoxism. Halal logică, domnule  Tőkés!

Într-o Europă fără frontiere, Tőkés László readuce în discuţie problema Trianonului, pretinzând “în schimbul teritoriului pierdut, dreptul la autodeterminare şi orice formă de autonomie”. Mai mult,  Tőkés are neobrăzarea să pretindă românilor să-şi ceară scuze pentru aşa-zisele teritorii pierdute.

Eurodeputatul este susţinut în declaraţiile sale aberante de premierul Ungariei, Orban Viktor, dar şi de alţi demnitari de la Budapesta.

Tăcerea vinovată a partidului de guvernământ, PDL, care a votat pentru alegerea lui Tőkés ca vicepreşedinte al Parlamentului European, este o dovadă de dezinteres faţă de propriul popor şi o confirmare a duplicităţii partidului lui Băsescu şi Boc. Pretenţia PDL că reprezintă dreapta românească apare din nou ca o glumă proastă, marca Traian Băsescu.

25.07.2011   Octavian Bot,  Deputat PNL Bihor

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: