USL in revista presei locale, 12-18 septembrie 2011

MOLDOVA

PNL

Liderul PNL Botoşani neagă plecarea primarilor de la Păltiniş şi Ştiubieni la UNPR (16 septembrie)

Preşedintele filialei Botoşani a Partidului Naţional Liberal, deputatul Florin Ţurcanu, a infirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, informaţiile potrivit cărora doi primari PNL ar urma să candideze, la alegerile locale viitoare, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României.

Ţurcanu susţine că echipa liberală a rămas intactă şi că primarii comunelor Păltiniş şi Ştiubieni, Costel Romanescu şi, respectiv, Ionel Sebastian Merticariu, vor rămâne în PNL. ‘Colegii noştri, atât Costel Romanescu, cât şi Sebastian Ionel Merticariu, au fost, sunt şi vor rămâne colegii noştri. Am discutat personal cu ei la telefon. Dumnealor aveau altceva pentru astăzi (vineri – n.r.), pentru că altfel erau în conferinţa de presă’, a susţinut Ţurcanu.

USL

V. Ponta, despre situaţia de la Buzău: Dacă Mocanu e într-adevăr un membru al PSD, atunci va trebui să sprijine USL (15 septembrie)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Iaşi, că USL nu va reveni asupra deciziei de a-l susţine pe liberalul Cristi Bâgiu la conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, afirmând în acest sens că social-democratul Victor Mocanu poate să candideze pentru un nou mandat doar ca independent sau pe lista altui partid.

Şeful PSD a subliniat că decizia susţinerii de către USL a unui liberal la şefia CJ Buzău nu va fi schimbată. ”În continuare cred că trebuie să discutăm cu toţi colegii noştri care sunt nemulţumiţi de deciziile luate pe 1 septembrie. Aceste discuţii nu vor cuprinde în niciun fel schimbarea acelei decizii. Dacă Mocanu este într-adevăr un membru al PSD, atunci va trebui să sprijine PSD şi USL să câştige. Acela nu este judeţul domnului Mocanu. Este judeţul în care au câştigat PSD şi USL şi în care trebuie să câştige cu USL.Decizia nu se schimbă. Pot fi oameni care nu acceptă şi atunci pot candida ca independenţi sau din partea altui partid. Nimeni nu e proprietar peste un judeţ. Nici eu nu sunt proprietar peste judeţul Gorj, nici domnul Dragnea peste Teleorman. Toate judeţele au fost şi vor fi câştigate de oameni care reprezintă USL. În rest, cine crede că e mai important decât USL poate să meargă în altă parte, dar nu m-aş bucura să plece nimeni din partid. Vreau să cred că toţi oamenii care pun interesul public mai presus decât interesul personal vor rămâne alături de noi”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

V. Ponta: Nu exclud varianta în care PC, dacă asta doreşte, să meargă peste tot separat în alegeri (15 septembrie)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu este mulţumit de situaţia de la Iaşi, unde PC candidează pe liste proprii la alegerile locale, şi spune că nu exclude posibilitatea să propună ca PC să meargă pe liste separate peste tot în ţară.

Ponta a recunoscut că la Iaşi este o situaţie ”anormală”, pe care o consideră în continuare împotriva ideii de constituire a USL. În opinia sa, USL nu a fost constituită ”pentru a-şi lua unii de la alţii câte ceva”. ”Nu o consider o situaţie închisă şi în niciun caz nu mă mulţumeşte. Cred şi văd anumite semne nu doar în judeţul Iaşi, ci şi în alte părţi şi cred că putem merge cu ideea ca la alegerile locale să meargă peste tot singuri în alegeri, nu doar în Iaşi. Dacă alegerile vor fi comasate poate să candideze singuri la alegerile parlamentare. Sper să intre în Parlament şi, bineînţeles, vor fi partenerii noştri după aceea. Altfel lucrurile nu pot să meargă aşa. Chiar dacă reprezint un partid mult, mult mai mare, am respect pentru Partidul Conservator, dar în acelaşi timp cer acelaşi respect”, a declarat Victor Ponta, joi, într-o conferinţă de presă.

El a reamintit că la alegerile locale din 2008 Primăria Iaşiului a fost câştigată de vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, care, în opinia sa, va obţine un nou mandat în 2012. ”Nu exclud deloc varianta în care PC, dacă asta doreşte, să meargă peste tot separat în alegeri şi în anumite cazuri speciale să putem susţine un singur candidat, cum este de exemplu la sectorul 4, domnul primar Piedone. Nu cred că trebuie să-i căutăm noi liberalii sau social-democraţii un contracandidat. Dacă nu mă înşel, este singurul primar al PC de mare comunitate. Este un primar bun pe care îl putem sprijini. (…) Nu este normal să ai o singură excepţie la Iaşi. Am văzut şi în alte judeţe că cei de la PC îşi doresc mai mult. Cred că e normal să le dăm şansa să obţină mai mult separat. (…) Facem o analiză pentru că au mai apărut situaţii de acest gen şi în alte judeţe. Ştiţi cum e, când începi să ai mai multe excepţii începi să ai o regulă. Nu vreau să apară, aşa cum a spus un lider de la Brăila, că din cauza USL nu se poate dezvolta PC”, a subliniat Ponta.

PSD

Suceava: Cătălin Nechifor (PSD) – Gheorghe Flutur a ajuns să fure primari ai Opoziţiei (17 septembrie)

Liderul judeţean al PSD Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a dezavuat sâmbătă modul în care omologul său de la PDL, Gheorghe Flutur, înţelege să facă politică, apreciind că acesta ”a ajuns să fure tot, de la alegeri, la salarii, la locuri de muncă şi a trecut şi la primari ai Opoziţiei”.

Reacţia lui Nechifor vine după ce, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL de sâmbătă, cinci primari din judeţ au anunţat că vor candida la alegerile locale din 2012 pe lista PDL. ‘Din păcate, Gheorghe Flutur ştie doar să fure. De la voturi a trecut la primari’, a spus Nechifor, adăugând că în timp ce Gheorghe Flutur se întâlneşte ‘securizat’ cu membrii PDL, social-democraţii suceveni se întâlnesc cu sute de oameni, zilnic, care vor doar să fie scăpaţi de ‘ciuma portocalie’.

Referindu-se la Consiliul Judeţean, Nechifor, care este candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al administraţiei judeţene, a apreciat că, anul viitor, Gheorghe Flutur, contracandidatul său din partea PDL, ar trebui să fie trimis acolo unde le este locul celor care fură.

Florin Pâslaru (PSD): Guvernul fură ideile PSD (16 septembrie)

Deputatul PSD Florin Pâslaru şi-a exprimat, vineri, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de faptul că proiecte ale parlamentarilor PSD sunt preluate de membri ai Guvernului.

Pâslaru a făcut referire în special la ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, despre care a spus că intenţionează să facă o propunere legislativă privind reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, deşi în Parlament există un astfel de proiect susţinut de PSD. Social-democratul a ţinut să precizeze că el este co-iniţiator al acestui proiect.

‘Au început să fure din ideile noastre, cele ale PSD, şi aici mă refer direct la ceea ce a facut doamna ministru Elena Udrea care cu mare pompă a anunţat pe toate canalele de televiziune şi în ziarele centrale că intenţionează să facă o propunere legislativă prin care doreşte diminuarea TVA-ului la 9% pentru pachetele turistice. Acest proiect de lege a fost iniţiat de PSD şi spun acest lucru pentru că eu sunt co-iniţiator al acelui proiect de lege de acum două luni de zile. Acest proiect de lege se află în Parlament, deja s-a discutat la nivel de comisii, motiv pentru care nu ştiu de ce doamna Udrea vine acum şi spune: vreau sa iniţiez un proiect de lege’, a afirmat Pâslaru.

Galaţi: Iniţiativă legislativă privind impozitul pe profit datorat de societăţile de interes local (16 septembrie)

Deputaţii PSD Florin Pâslaru, Lucreţia Roşca şi Dan Nica au în vedere o iniţiativă legislativă prin care impozitul pe profit datorat de societăţile de interes local să rămână la bugetul local.

”Am hotărât să facem o propunere legislativă prin care solicităm ca acest impozit pe profit să rămână la nivelul tuturor consiliilor locale din ţară. Noi vrem să includem toate societăţile de interes local, nu neapărat cele subordonate consiliului local”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Florin Pâslaru.

Acesta a precizat că în prezent sumele de bani din acest impozit ajung la bugetul consolidat al statului, iar la nivel local se ajunge la o subfinanţare. ”Având în vedere că finanţarea este de fapt o subfinanţare, că Galaţiul a fost ocolit de la marile finanţări naţionale, din cauza faptului că primarul este de la PSD, eu consider că o propunere legislativă de revenire asupra acestui lucru este bună şi acest impozit pe profit să rămână în Galaţi”, a afirmat Florin Pâslaru.

Ovidiu Milici (PSD): Falimentul sistemului sanitar s-a produs în mandatul lui Traian Băsescu (12 septembrie)

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a criticat, luni, într-o conferinţă de presă, declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, referitoare la o posibilă privatizare a spitalelor, apreciind că acestea dovedesc ”eşecul propriei sale viziuni în ceea ce priveşte sistemul sanitar”.

Milici a catalogat declaraţia lui Traian Băsescu, făcută la Şcoala de vară a tinerilor din UNPR, potrivit căreia spitalele nu ar trebui să mai aparţină statului sau administraţiilor locale, ci ar trebui să devină fundaţii, drept ”îngrijorătoare pentru poporul român”, reprezentând ”un atentat la siguranţa naţională”.

În opinia lui Milici, dacă spitalele vor fi privatizate, atunci de serviciile acestora vor beneficia numai oamenii cu bani şi nu pensionarii, bugetarii sau alte categorii sociale cu venituri mici, iar în acest fel actuala guvernare vrea ”să pună pe chituci” sistemul sanitar românesc, pentru ca apoi să-l vândă pe bucăţi.

TRANSILVANIA

PNL

Ciprian Dobre (PNL): USL nu va bâjbâi şi nu se va bâlbâi în alegeri (15 septembrie)

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat joi că Uniunea Social Liberală ştie ce are de făcut la viitoarele alegeri, afirmând că USL ”nu va bâjbâi” şi ”nu se va bâlbâi” la scrutinurile din 2012. ”Nu vom bâjbâi, nu vom bâlbâi nimic, ştim exact ce avem de făcut. Exact ca în perioada 2004-2008, când cu toţii vorbeam despre bunăstare, nu despre austeritate, vorbeam despre relaxare fiscală, nu despre creşterea TVA, vorbeam despre reforme în domeniul economic şi nu despre tăieri de salarii, vorbeam despre majorarea – dublarea şi triplarea pensiilor, şi nu despre furtul votului la drumul mare în sala de plen a Camerei Deputaţilor, aşa cum a făcut doamna Roberta Anastase”, a spus Dobre, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, scopul USL este să câştige alegerile, şi nu să împartă funcţii. ”La noi, la USL, lucrurile se discută în termenii următori: varianta câştigătoare. Scopul nostru este să câştigăm alegerile, şi nu să împărţim funcţii aşa cum vedeţi în fiecare zi, la televizor. Nu, USL va câştiga alegerile prin persoanele care au fost nominalizate şi vor fi nominalizate de aici înainte. Este poate lucrul cel mai important. Avem deja un PDL. USL nu a venit să creeze un alt tip de comportament PD-ist. USL va veni cu soluţii, iar pentru implementarea soluţiilor vine cu oameni”, a precizat deputatul.

Covasna: PNL şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile de anul viitor (14 septembrie)

Biroul Politic al PNL Sfântu Gheorghe a decis să susţină la alegerile de anul viitor candidaturile lui Cziprian Lorand şi Mădălin Guruianu pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, respectiv de primar al municipiului Sfântu Gheorghe. Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în baza unei decizii luate la nivel central de conducerea USL, PNL va face nominalizările pentru ambele funcţii menţionate.

Guruianu a adăugat că în ce-l priveşte, candidatura rămâne definitivă, dar profesorul universitar Cziprian Lorand va trebui să obţină sprijin şi din partea altor filiale din judeţ, nefiind exclus să apară şi alte candidaturi. Mădălin Guruianu a reafirmat dorinţa organizaţiei municipale Sfântu Gheorghe, pe care o conduce, ca PSD şi PNL să meargă cu liste separate la alegerile pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna, pe considerentul că astfel vor reuşi să atragă mai multe voturi decât cu o listă comună sub semnul USL.

USL

Maramureş: USL, sceptică în ceea ce priveşte posibila deschidere a minelor din judeţ (15 septembrie)

– Liderii USL Maramureş sunt sceptici în ceea ce priveşte posibila deschidere a minelor de metale neferoase care până în anul 2004 s-au aflat în subordinea Companiei Naţionale Miniere Remin- Baia Mare. ‘Abia după evaluarea economică corectă împreună cu foşti specialişti în domeniul mineritului şi metalurgiei putem stabili viabilitatea acestei activităţi industriale. USL intenţionează ca în cel mai scurt timp să organizeze o întâlnire cu specialişti din minerit, geologie, prelucrare şi metalurgie în a evalua posibilitatea redeschiderii minelor închise. Această chestiune economică trebuie tratată într-un mod realist şi abia după aceste discuţii am putea să realizăm ce implică reactivarea sectorului minier în judeţul Maramureş’, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei PSD, Mircea Ursache.

La rândul său, preşedintele PNL Maramureş, Radu Ştef a precizat că, înaintea declaraţiilor politice când se pune de obicei ‘linia pe lângă tramvai’, trebuie analizate formulele economice în care ar putea funcţiona aceste mine, acum închise. ‘În acest moment statul român n-are bani de investit în minerit. Nimeni nu-şi poate permite să plătească mineritul doar pentru a exploata. Doar printr-un parteneriat public-privat sau prin concesionarea minelor într-un context economic sănătos am putea discuta de profitabilitate’, a spus liderul liberal.

Maramureş: USL a pregătit listele cu candidaţii pentru primării în perspectiva alegerilor din 2012 (15 septembrie)

USL Maramureş şi-a stabilit potenţialii candidaţi pentru funcţiile de primar în judeţ, în perspectiva alegerilor din anul 2012. Liderii judeţeni ai PSD, PNL şi PC au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă comună, că au fost stabilite persoanele care urmează să candideze anul viitor, însă pe parcurs pot apărea unele schimbări în privinţa acestora. ‘Am preferat, în prima etapă, să mergem pe nume deja cunoscute, oameni care se află în funcţii de primar, viceprimar sau consilier local. E un mare atuu să ne pregătim de alegeri cu nume bine percepute în comunitate. Împreună cu colegii din PNL şi PC am avut mai multe runde de discuţii şi suntem conştienţi că doar printr-o bună colaborare putem câştiga alegerile. Din start se prefigurează că anul viitor vom avea parte de alegeri comasate, iar orice pas întreprins de noi e foarte important. Am avut şi discuţii de principiu pe anumite situaţii, însă convingerea noastră este că doar bine organizaţi putem să câştigăm alegerile’, a spus preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache.

La rândul său, preşedintele PNL Maramureş, Radu Ştef, a reiterat importanţa unei bune înţelegeri în cadrul alianţei, dar a ţinut să menţioneze că se impune ca în anumite localităţi cele trei formaţiuni politice să meargă pe candidaţii reprezentativi. ‘Au existat unele supărări, nemulţumiri legate de numele persoanelor alese să intre în competiţia electorală. Sunt şi cazuri de primari PSD nemulţumiţi de relaţia cu unii dintre consilierii locali liberali, există şi oameni din PNL foarte vizibili la nivelul comunităţii, apţi să candideze şi câştige funcţia de primar. Lucrurile sunt în mişcare, iar până anul viitor o să apară multe schimbări. Sigur, nu putem fi de acord cu toate propunerile PSD, însă orice situaţie trebuie discutată, iar împreună să găsim soluţia favorabilă’, a spus Radu Ştef.

USL Mureş a stabilit candidaţii pentru funcţia de primar în 39 de comune (15 septembrie)

Conducerea USL Mureş a anunţat joi că s-a convenit asupra candidaţilor pentru funcţia de primar în 39 de comune în care Uniunea are în prezent edili. ”Am convenit candidaţii de primari pe 39 de localităţi din comune unde avem primari USL, urmează în perioada următoarea să stabilim candidaţii de primari în comunele în care USL nu are primari, şi în ultima etapă la municipii şi oraşe. Ceea ce vă asigur este faptul că USL Mureş funcţionează, aşa cum puţini se aşteptau, şi a devenit deja, în teritoriu, o construcţie viabilă şi o alternativă pentru ceea ce astăzi se numeşte o conducere de tip sovietic, şi spun cu părere de rău, în ceea ce priveşte judeţul Mureş”, a spus deputatul PNL Ciprian Dobre, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, liderul PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a menţionat că în cele 39 de comune problema a fost tranşată la nivelul USL şi la fel se va întâmpla şi în acele unităţi administrativ-teritoriale unde Uniunea nu are primari. ”La aceste 39 de localităţi chestiunea a fost tranşată şi la fel vom analiza fiecare din localităţile care au rămas nesoluţionate din punct de vedere al nominalizărilor şi al determinării candidaturilor. Asta înseamnă că intrăm în finalizarea discuţiilor pentru toate localităţile unde nu sunt, la ora actuală, conduceri ale USL şi o grupă extrem de importantă de localităţi sunt cele din mediul urban, unde analiza va fi mult mai profundă şi unde trebuie să venim cu soluţii de succes pentru cetăţenii acestor localităţi, marea majoritate nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a arătat Frătean.

Potrivit acestuia, USL va avea candidaţi unici în toate localităţile din judeţul Mureş şi chiar dacă excepţiile sunt acceptate în protocolul naţional, USL Mureş încearcă să aibă candidaţi unici, dar şi listă unică de consilieri.

PSD

Petre Daea: Trei milioane de hectare şi un milion de taurine au ieşit din circuitul agricol (17 septembrie)

Trei milioane de hectare de teren au fost scoase din circuitul agricol în România, iar efectivul de taurine a scăzut cu un milion de capete în perioada 2002-2010, a declarat sâmbătă, la Deva, senatorul Petre Daea (PSD), preşedintele Comisiei de agricultură din Senat, cu ocazia prezentării Programului USL privind agricultura şi dezvoltarea satului românesc. ‘Situaţia parţială a recensământului agricol scoate la iveală o situaţie tulburătoare în România: din 2002 până acum s-au scos din circuitul productiv aproape trei milioane de hectare. Enorm. Cât Olanda şi Belgia la un loc. Am pierdut, din 2002 până acum, 34 % din efectivul de taurine, adică aproape un milion de taurine’, a declarat senatorul PSD.

Potrivit acestuia, scăderea şeptelului va afecta şi calitatea vieţii persoanelor care trăiesc în zonele de deal şi de munte, deoarece condiţiile de trai ale acestora sunt strâns legate de creşterea animalelor. În acest context, senatorul social-democrat a estimat că refacerea efectivelor de taurine se va putea realiza doar în decursul următorilor şase ani, în baza sporului natural şi al sprijinirii producătorilor agricoli.

Hunedoara: Petre Daea – Suprafaţa de grâu recoltată o depăşeşte pe cea însămânţată (17 septembrie)

Suprafaţa de grâu recoltată în acest an o depăşeşte cu 100.000 de hectare pe cea însămânţată, a declarat sâmbătă, la Deva, senatorul Petre Daea (PSD), preşedintele Comisiei de agricultură din Senat, cu ocazia lansării Programului USL privind agricultura şi dezvoltarea satului românesc. ‘Eu suspectez şi o supraevaluare a stării de fapt din agricultură. Vă dau un exemplu: în balanţa funciară din toamnă şi la AGR 2 A (statistica agricolă la însămânţări – n.r.), România raporta că a însămânţat 1,8 milioane hectare de grâu. Acum văd că la recoltat se comunică 1,9 milioane hectare. După ştiinţa mea în domeniu, nu există posibilitatea ca să crească suprafaţa de grâu, ba, dimpotrivă, ea scade din cauza condiţiilor din iarnă, unde pierderea tehnologică este până la 10 %’, a spus senatorul Petre Daea.

În opinia sa, raportările care nu ţin cont de situaţia reală din teren aduc prejudicii în situaţia în care aceste date sunt folosite la elaborarea unor direcţii de politică economică, dar afectează şi piaţa liberă a cerealelor.

Senatorul social-democrat a mai apreciat că România a pierdut anul acesta câteva milioane de tone de cereale din cauză că sistemele de irigaţii lipsesc. ‘În România am pierdut anul acesta milioane de tone de cereale pentru că n-am avut sisteme de irigaţie în stare de funcţionare. Natura ne dă, dar nu tot ce ne trebuie. Arareori se întâmplă, şi nu s-a întâmplat nici anul acesta, deşi toată lumea vorbeşte de un an agricol normal din punct de vedere al condiţiilor climatice’, a afirmat Petre Daea.

Radu Moldovan (PSD): România e paralizată de PDL, un grup de lăcuste care mănâncă absolut tot (16 septembrie)

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat vineri, la Bistriţa, că România este paralizată în acest moment de PDL, partid care se comportă ca ‘un grup de lăcuste care mănâncă absolut tot ce se poate mânca’.

Acesta a făcut, astfel, referire, la cazul şefului ITM Timiş, acuzat că ar fi cerut bani unui administrator de firmă pentru PDL. ‘Avem un caz – sigur, unul mic, de la Timiş, dar care nu face altceva decât să ne arate încă o dată care este construcţia asta tip caracatiţă pentru finanţarea PDL, care se bazează de sus până jos pe toate instituţiile statului, care în loc să colecteze banii la buget şi să pună legea în aplicare negociază: dai banii în contul PDL, nu-ţi mai dăm amendă, modificăm actele şi rezolvăm tema respectivă’, a spus Moldovan.

În opinia deputatului PSD, lupta electorală din anul 2012 va fi una ‘pentru salvarea viitorului României’, considerând că în acest moment ţara este ‘paralizată de PDL’.

Ilie Sârbu (PSD): Democrat-liberalii, preocupaţi să umple vistieria de partid, folosindu-se de instituţiile statului (15 septembrie)

Senatorul PSD Ilie Sârbu consideră că reţinerea de către DNA a directorului ITM Timiş, Cornelia Corescu, şi a secretarului executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, sub acuzaţiile de trafic de influenţă, demonstrează falimentul total al acestui partid, la toate nivelurile. ”Dacă banii pentru finanţarea PDL se colectează prin metode abuzive, ilegale, prin trafic de influenţă şi instigare la comiterea unor infracţiuni, atunci putem să constatăm, cu toţii, ipocrizia discursului guvernamental, oficial, al Partidului Democrat Liberal”, a declarat Ilie Sârbu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Senatorul social-democrat îi acuză pe democrat-liberali că doar ”mimează” lupta cu recesiunea şi vorbesc despre principii, în timp ce de fapt sunt preocupaţi ”să umple vistieria de partid, folosindu-se de instituţiile statului”. El susţine că acest caz de la Timiş indică modul de funcţionare a PDL, structură în care, în opinia sa, ”membri importanţi se şantajează între ei, se răfuiesc prin intermediul presei, se toarnă la DNA, iar apoi pretind că au soluţii pentru o bună administrare a judeţului”.

În realitate, spune Ilie Sârbu, liderii PDL Timiş muncesc exclusiv în folosul partidului lor şi al grupurilor personale de interese. Sârbu a atras atenţia de mai multe ori asupra unor fapte reprobabile, asupra abuzurilor comise de PDL Timiş, un partid care, susţine el, ”confundă judeţul cu propria moşie, iar afacerile clienţilor de casă ai partidului prosperă, în timp ce tot mai mulţi cetăţeni trăiesc din ce în ce mai rău”.

Ilie Sârbu îşi exprimă speranţa că instituţiile statului vor face lumină în acest caz şi că vor informa corect opinia publică în legătură cu toate ”încrengăturile” din instituţiile deconcentrate ale judeţului.

”Există prea multe suspiciuni privind o serie întreagă de abuzuri de acest tip comise şi de alţi funcţionari numiţi în funcţie de PDL, la nivelul judeţului Timiş”, mai spune senatorul social-democrat.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: