Teorie a manipulării (XXVIII): Cu televizorul, ați mințit poporul!

Nu m-am obosiit ieri să fac print-screenuri la posturile de TV care au relatat despre întâlnirea dintre parlamentarii Partidului Național Liberal și demonstranții din Piața Victoriei. Dar redau mai jos câteva titluri din presa online, inclusiv cea aparținând amintitelor posturi TV.

Într-o ”anumită parte a presei”:

Antena3: Miting PNL în Piața Victoriei. 100 de participanți, plus Ludovic Orban

B1: Scandal la vârful PNL, chiar înainte de MOȚIUNEA DE CENZURĂ: S-a DEZLĂNŢUIT împotriva lui Ludovic Orban (cuprinde în text ”Cataramă consideră mitingul organizat de PNL o mutare greșită pe care Ludovic Orban o face, acționând emoțional.”); dar și azi dimineață, pe burtiera postului TV apărea mesajul ”mitingul PNL de ieri

Flux24: Eșec al mitingului PNL. Câteva zeci de liberali au răspuns la chemarea lui Ludovic Orban

În altă parte a presei:

PRO TV: Mai mulți liberali, printre care și Ludovic Orban, au protestat în Piața Victoriei.

DIGI24: Orban a participat la protestul din Piaţa Victoriei: „Am rezistat în ploaie şi am transmis un mesaj foarte simplu”

Dincolo de numărul de oameni din stradă, cei cu care parlamentarii PNL s-au întâlnit, iată cele două anunțuri ale președintelui partidului, prin care își anunța intenția, și de la această realitate ar fi trebuit să plece orice ziarist care se respectă:

Astazi, incepand cu ora 19.00, voi fi prezent in Piata Victoriei, alaturi de colegii mei parlamentari, pentru a ne exprima respectul si gratitudinea pentru toti cetatenii onesti din Romania care au iesit in strada incepand cu OUG 13 si protesteaza contra tentativei regimului Dragnea de a pune stapanire pe Romania. Vreau sa transmitem mesajul simplu ca oamenii pot sa conteze pe noi si ca vom duce aceasta batalie pentru salvarea democratiei si a apartenentei tarii noastre la spatiul euroatlantic cu orice risc si cu toata forta de care dispunem. Pasnic, civilizat, inteligent si hotarat.  https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fludovic.orban.79%2Fposts%2F637979606553170&width=500

Singura ”chemare” a președintelui PNL este aceasta:

Vino miercuri, ora 11:00, în fața Parlamentului pentru a susține moțiunea de cenzură ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!” Obiectivul fundamental al Partidului Național Liberal este căderea Guvernului Dăncilă, pentru demantelarea unui regim autocratic care face un rău imens României și care riscă să scoată România de pe harta țărilor democratice, civilizate, să scoată România de pe harta euro-atlantică. Miercuri se va vedea cine pune România pe primul loc și cine preferă să rămână complicele lui Dragnea și susținătorul unui regim toxic pentru România. Parlamentarii din toate partidele au fost aleși ca să te reprezinte. Cere-le să voteze moțiunea! Împreună putem reuși! https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLudovicOrban.PNL%2Fposts%2F1887795827947904&width=500

Acestea fiind zise, vă las să apreciați deontologia profesională a unora. Sau slugărnicia, nemernicia, etc etc. Cum doriți.

PS1 Da, am văzut că Mediafax (alt exemplu de deontologie) invocă un mesaj de mobilizare trimis reprezentanților PNL (cei care au întreprins acțiunea de ieri) ca fiind un mesaj de mobilizare al ăntregului activ de partid. Mnoh: ordinul, în presă, se execută, nu se discută.
PS2 nu, nu mă consolează faptul că PRO TV are audiență cât toate televiziunile de știri la un loc. Cum nu mă poate face fericit faptul că persoane, în social-media, adversare declarat ale PSD, au preluat fără discernământ, ba chiar au umflat, știrile de la televiziunile arhi-știute ca fiind anti-PNL.

Etichete:, , , , , , , , , ,

3 comentarii pe “Teorie a manipulării (XXVIII): Cu televizorul, ați mințit poporul!”

 1. redguy1973 27 iunie 2018 la 2:40 PM #

  Acuma, faptul ca se duce o campanie anti Orban si PNL, de catre o anumita parte a presei(expresie care imi aduce aminte de anii 1990),nu trebuie sa ne mire. Cat despre PRO TV nu mai zic nimic.

  Apreciază

  • Radu Zlati 27 iunie 2018 la 9:51 PM #

   nu urmăresc PRO TV decât, eventual, filme. Dar am verificat și cu o altă ocazie. Încearcă să fie neutri politic.

   Apreciază

 2. pozeDECAT 28 iunie 2018 la 9:50 PM #

  Despre „jurnalisti” am multe articole. La intamplare unul din urma cu 5 ani : https://a-craciunescu.blogspot.com/2013/03/jurnalistii-loveste-din-nou.html

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: