Comunicat de presa – OFL a lansat proiectul national de informare si preventie „PNL are grija de sănătatea ta”

Organizaţia Femeilor Liberale a lansat miercuri, 14 septembrie a.c., proiectul național „PNL are grijă de sănătatea ta”, care se va desfăşura în lunile septembrie şi octombrie, la nivelul fiecărui judeţ.

Proiectul ”PNL are grijă de sănătatea ta” vizează informarea cetăţenilor în privința importanţei prevenţiei în păstrarea unei stări bune de sănătate, prin amplasarea unor corturi în care vor fi efectuate măsurători gratuite ale tensiunii arteriale şi glicemiei.

Scopul campaniei este conştientizarea rolului important al prevenţiei în menţinerea sănătăţii populaţiei. OFL consideră că sănătatea trebuie să fie un domeniu prioritar pe plan naţional, căruia trebuie să i se acorde importanţa cuvenită. Femeile liberale apreciază faptul că Guvernul aflat în funcţie a eşuat complet în ceea ce privește politicile de sănătate pe care le aplică, având în vedere că tot mai mulţi cetăţeni au probleme foarte grave la care sistemul public de sănătate nu face faţă.

În fiecare zi, asistăm la scene triste în care cetăţeni bolnavi ajung prea târziu la medic. Românii nu sunt suficient informaţi despre prevenirea îmbolnăvirii. Guvernul actual nu are o politică de informare suficient de bună, care să ajute populaţia în acest sens. Noi, Organizaţia Femeilor Liberale, dorim neapărat să promovăm, prin acest proiect, prevenţia ca politică de sănătate. Pe baza chestionarelor pe care cetăţenii le vor completa la corturi, când vom veni la guvernare, vom lua, şi în acest domeniu, măsurile dorite cu adevărat de români”, a declarat, cu prilejul lansării acestui proiect, preşedintele OFL, deputatul Lucia Varga.

La rândul său, vicepreședinte OFL Graţiela Gavrilescu, membru al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților și manager al acestui proiect, a subliniatNoul nostru proiect, ”PNL are grijă de sănătatea ta”, este o dovadă de consecvență. Este un semnal că, și în opoziție aflându-ne, nouă ne pasă și că sănătatea populației reprezintă, în continuare, o prioritate de grad zero pentru noi. Să nu uităm că guvernul liberal a fost primul care a organizat un sistem coerent de măsurare a stării de sănătate a populației și a inițiat măsuri eficiente pentru finanțarea programelor naționale de profil, măsuri care, din păcate, au fost stopate de actuala putere, în detrimentul cetățenilor! Consider că  obiectivul principal al proiectului nostru, conștientizarea populației în legătură cu importanța prevenirii îmbolnăvirilor, este unul nu doar realist, ci și binevenit în contextul actual, în care domeniul sanitar românesc se îndreaptă spre colaps”.

Acţiunile se vor desfăşura în puncte fixe unde vor fi amplasate corturi la care vor fi prezente reprezentante ale OFL, membrii PNL şi cadre medicale, care vor oferi asistenţă şi consultanţă cetăţenilor care doresc să ştie mai multe informaţii despre tensiunea arterială şi glicemie. După măsurători, cetăţenii vor obţine informaţii despre rezultatele personale de tensiune şi glicemie constatate de către personalul medical, iar cei care au depăşit limitele admise ale valorilor măsurate vor fi îndrumaţi spre cabinete medicale şi li se vor oferi informaţii în ce priveşte riscul la care se expun dacă nu consultă un medic de specialitate.

Potrivit proiectului OFL, cetăţenii vor primi şi un chestionar în care sunt întrebaţi dacă doresc reluarea programului setul de analize gratuite, instituit în timpul guvernării liberale, realizarea gratuită a testului anual Papanicolau pentru femeile peste 45 de ani, dacă apreciază că este necesară adoptarea Legii prevenţiei în sănătate, dacă susţin înfiinţarea Caselor de Asigurări de sănătate private, dacă un consult stomatologic anual gratuit ar fi binevenit,  precum şi efectuarea gratuită a mamografiilor anuale pentru femeile peste 30 de ani, introducerea în programa şcolară a orelor dedicate prevenirii îmbolnăvirii şi a unor teme de educaţie sexuală, în scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală şi evitării sarcinilor nedorite. De asemenea, cetăţenii sunt întrebaţi dacă li se pare oportună introducerea unor stimulente salariale pentru medicii care lucrează în mediul rural şi pentru cei din cabinetele de medicină şcolară, astfel încât aceste locuri de muncă să devină mai atractive, iar situația din sistem să se stabilizeze.

Primele acțiuni ale campaniei au demarat astăzi, în București, fiind instalate corturi, pentru două săptămâni, în sectorul 5, între orele 10-18, la Piaţa Cotroceni, zona Prosper (intersecţia Calea 13 septembrie cu str Sebastian), Bd. Regina Maria, la capătul tramvaiului 32. Alte corturi au fost amplasate astăzi în sectorul 3, în faţa magazinului Unirea Shopping Center, precum și la staţiile de metrou Titan şi N. Grigorescu, dar și în sectoarele 2 și 4, în Parcul Tineretului, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei. În sectorul 6 acţiunea va demara mâine, 15 septembrie a.c., iar corturile vor fi amplasate în Piaţa Moghioroş, Lujerului, staţia de metrou Bd. Constructorilor.

Mai multe detalii despre amplasarea corturilor, precum şi alte informaţii  legate de derularea acestui proiect găsiți pe site-ul: www.oflromania.ro .

 14 septembrie 2011   Organizația Femeilor Liberale

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: