MEDIAFAX – Partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament, invitate la Cotroceni miercuri, la ora 15.00

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, miercuri, ora 15.00, la o discuţie pe tema concluziilor Consiliului European.

Anunţul în acest sens a fost transmis de Administraţia Prezidenţială. „Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis luni, 12 decembrie, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, miercuri, 14 decembrie, ora 15.00, la o discuţie pe tema: Concluziile Consiliului European din data de 8-9 decembrie 2011”, se arată în comunicat.

Şeful statului declara, vineri, la Bruxelles, că în cursul acestei săptămâni va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizând că nu o va face prin hârtii, pentru că „oricum nu le citeşte nimeni”.

Traian Băsescu a precizat, duminică, într-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni, că invitaţia către partide pentru consultări privind pactul stabilit la Bruxelles este pentru miercuri, el subliniind că este nevoie de o dezbatere importantă a deciziei, la nivelul întregii societăţi. Preşedintele a menţionat că a chemat partidele pentru miecuri, pentru că luni şi marţi va fi plecat din ţară.

Întrebat dacă va iniţia un proces de consultare cu toate forţele politice, având în vedere că Legea Fundamentală trebuie amendată, potrivit prevederilor acordului interguvernamental de uniune fiscală, până la sfârştiul anului 2012, iar coaliţia guvernamentală nu dispune de majoritatea necesară trecerii unei astfel de modificări, Băsescu a răspuns afirmativ. „În mod categoric, cu partidele politice. Le-am invitat – n-a plecat scrisoarea – dar invitaţia este pentru miercuri. Mă întorc marţi noapte de de la Strasbourg şi miercuri mă întâlnesc cu partidele politice pe această temă”, a spus Băsescu.

Şeful statului a mai declarat că este nevoie de o dezbatere largă şi că speră că şi Parlamentul se va angrena, pentru că nu el nu poate să genereze acest proces larg de unul singur.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că şi-a asumat informarea Comisiei Europene în legătură cu faptul că România va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, şeful statului menţionând că dacă Parlamentul vrea altceva, este treaba Legislativului.

Şeful statului a subliniat că una dintre prevederile acordului se referă la obligaţia statelor care aderă la acesta de a include în legislaţia naţională angajamentul pentru „buget naţional echilibrat şi în surplus”, ceea ce înseamnă că deficitul structurat nu trebuie să depăşească 0,5% din PIB.

Liderul USL Victor Ponta a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că îl „somează” pe preşedintele Traian Băsescu să organizeze cât mai rapid consultări politice pentru implementarea deciziilor luate de liderii europeni la Bruxelles.

Etichete:, ,

Un comentariu pe “MEDIAFAX – Partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament, invitate la Cotroceni miercuri, la ora 15.00”

  1. Jayden Brooks a 8 ianuarie 2012 la 7:38 PM #

    Conflictul, greu de inteles de catre majoritatea romanilor, dintre Victor Ponta si Mircea Geoana, a ajuns azi la un punct de varf.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: