NewsIn – Vosganian: mersul liderilor PNŢCD la Cotroceni e ca a doua înmormântare a lui Ion Diaconescu

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian spune că mersul liderilor PNŢCD la discuţii cu Traian Băsescu şi „poziţia umilitoare” în care aceştia s-au pus echivalează cu o „a doua înmormântare a lui Ion Diaconescu”.

„Nu ştiu exact ce au discutat liderii PNŢCD cu preşedintele României. Ştiu însă că, orice ar fi discutat, simplul fapt că această discuţie a avut loc în această formulă aduce pentru noi, cei care am colaborat în deceniul trecut cu ţărăniştii, care i-am cunoscut pe liderii lor marcaţi de rezistenţa anticomunistă, un sentiment de amărăciune”, scrie liberalul pe blog, într-o postare intitulată „Ion Diaconescu a fost înmormântat a doua oară”.

„Poziţia umilitoare în care s-au pus reprezentanţii PNŢCD arată că acest partid este la capătul puterilor. Şi că, din păcate, este dispus să facă orice pentru a se salva sau pentru a-i salva pe unii dintre cei care îl conduc. Fie ca partid, aşezat la remorca PD, fie individual, prin pătrunderea unora dintre membrii săi pe listele PD (unde o mai fi loc şi pentru ei?), PNŢCD va înregistra în acest fel o tristă ieşire din istorie”, continuă senatorul.

Varujan Vosganian se declară întristat că ţărăniştii sunt victime ale propriei naivităţi care îi face să creadă că partidul va fi salvat de Traian Băsescu. „Trebuie să fii naiv să crezi că poţi face o înţelegere cu preşedintele României pe care acesta să o respecte. Se pare, însă, că resursele de naivitate ale acestui popor sunt inepuizabile. PNŢCD pare, în această privinţă, cea mai recenta dintre victime”, conchide liberalul.

Liderul ţărănist Victor Ciorbea a convocat pentru 5 noiembrie un Comitet Naţional de Conducere al PNŢCD la care sunt chemate toate grupările din partid pentru a se ajunge la un consens.

Printr-un  apel semnat de  liderii PNŢCD Victor Ciorbea şi Gheorghe Ciuhandu şi trimis tuturor reprezentanţilor din teritoriu se recomandă  negocieri la nivel local cu  toate grupările rivale. “De aceea, în ceasul al 12-lea al existenţei noastre, ne manifestăm totala deschidere şi disponibilitate de la nivelul BNC-ului şi până la nivelul organizaţiilor judeţene, pentru dialog şi înţelegere cu toţi cei din grupările Lupu, Pavelescu şi Moiescu. Îi aşteptăm pe toţi colegii noştri să caute şi să găsească, în cel mai scurt timp, soluţii şi posibilităţi de aplanare a problemelor dintre noi. Aşa cum noi vom persevera în a găsi o rezolvare cu domnii Lupu, Pavelescu şi Moiescu, îi rugăm pe liderii din teritoriu să ia în considerare doleanţele altor colegi din grupările desemnate anterior”, se arată în apelul făcut de Ciorbea şi Ciuhandu.

Liderii PNŢCD Victor Ciorbea, Vasile Lupu şi Aurelian Pavelescu au avut joi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. În PNŢCD există două facţiuni, una condusă de Aurelian Pavelescu şi una patronată de Victor Ciorbea, care se lupta  în justiţie pentru şefia partidului. Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a declarat, joi, pentru NewsIn, că Traian Băsescu este interesat de situaţia PNŢCD, el precizând că preşedintele este de părere că ţărăniştii au şanse să intre în Parlament la următorul scrutin.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: