Agerpres – Liberalii şi-au fixat candidaţii pentru Consiliul Local Timişoara şi pentru cel Judeţean

Preşedintele organizaţiei PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, va candida doar pentru funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale şi nu se va regăsi şi pe listele consilierilor locali.  El a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că nu este corect ca aceeaşi persoană să se regăsească pe ambele liste, ci fiecare trebuie să ştie că se lansează într-o luptă pentru care trebuie să fie foarte bine pregătit pentru a o câştiga.

”Aşa cum în raniţa fiecărui soldat se poate afla şi bastonul de mareşal, fiecare candidat trebuie să ştie că alegerile sunt o luptă la care porneşti dacă eşti foarte bine pregătit. Nu mi se pare corect ca persoana stabilită pentru fotoliul de primar să tragă după el o listă întreagă de consilieri sau invers, să se ascundă în spatele unei liste”, a declarat Robu.

Liberalii timişeni au anunţat, vineri, primele şapte persoane care vor candida pe locuri eligibile pentru Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, peste 40% dintre acestea fiind nume noi în administraţie, pe care partidul vrea să le promoveze.

Senatorul Nicolae Robu a declarat pentru AGERPRES că nu s-a stabilit algoritmul candidaţilor ce provin din toate cele trei formaţiuni ce formează USL (PNL, PSD şi PC) şi că nu va exista în mod obligatoriu o paritate, ci că este o variabilă de la un judeţ la altul, primând forţa fiecărei formaţiuni în acest moment şi calitatea candidatului. El nu a exclus posibilitatea de a accepta personalităţi puternice din PDL, necompromise, care ar dori să candideze pe listele PNL, atât la locale, cât şi la parlamentare.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: