Cristina Pocora: Nu dorim sub nicio formă să umflăm în mod artificial Guvernul

cristina-pocora-pnl“Partidul Național Liberal este îndreptățit să facă modificările pe care le consideră necesare în cadrul Guvernului României. PNL nu a avut niciun moment pretenții mai mari sau mai mici, nici să se numească vicepremieri în plus în Executiv. Nu dorim sub nicio formă să umflăm în mod artificial Guvernul. Actuala distribuție a portofoliilor și numărul acestora au fost acceptate odată cu formarea  actualului Executiv.

PNL nu împiedică prin nimic buna funcționare a Guvernului. Am făcut o serie de schimbări la nivelul miniștrilor liberali. În rest, nu a existat nicio altă pretenție din partea noastră la aceste discuții cu partenerii de guvernare..

Propunerile noastre pentru posturile vacante din Guvern au avut în vedere promovarea unor oameni cu un istoric profesional și politic ireproșabil. Domnul Klaus Iohannis este un om cu o anvergură de necontestat, un politician care a dovedit prin funcția de primar al municipiului Sibiu reale abilități de administrare și are o expertiză importantă în domeniul politicilor publice. Postul de viceprim-ministru pentru care a fost propus prim-vicepreședintele PNL trebuie să fie ocupat de cineva care să dețină aceste calități pe care domnul Iohannis le întrunește.

Mai mult, primul ministru s-a exprimat favorabil față de toate nominalizările PNL, prin urmare nu se poate spune că Partidul Național Liberal prelungește aceste discuții și în niciun caz că este vorba de orgolii.

Miniștrii propuși de PNL sunt pregătiți să lucreze imediat ce premierul va demara procedurile. Victor Ponta nu trebuie decât să opteze pentru un om care a demonstrat de-a lungul timpului un ridicat nivel de profesionalism în conducerea și coordonarea instituțiilor statului. Nu trebuie să căutăm soluții de mulțumire a partenerilor politici, indiferent dacă aceștia se numesc Partidul Conservator sau Dan Voiculescu.”

12 februarie 2014

Cristina Ancuța Pocora,

Purtător de cuvânt al PNL       

Etichete:, , , , , , ,

2 comentarii pe “Cristina Pocora: Nu dorim sub nicio formă să umflăm în mod artificial Guvernul”

 1. chioru 12 februarie 2014 la 11:20 PM #

  ce aflu azi? EUGEN NICOLĂESCU: MĂSURA INTRODUCERII IMPOZITULUI DIFERENȚIAT FACE PARTE DIN CATEGORIA FINANȚE DIN PROGRAMUL DE GUVERNARE ASUMAT DE USL

  adica dispare cota unica? adica dupa ce cu o zi inainte la rares bogdan crin spunea ca a reusit sa pastreze cota unica in conditiile unui psd puternic, deci, uite, pnl e de dreapta? nicolaescu strica tot discursul lui crin si , CULMEA, spune ca a fost propunerea PNL-ului???????

  Nu cumva acest nicolaescu este al treilea tradator nedescoperit si vandut PSD-ului, despre care vorbea basescu aseara? e clar, cu asemenea oameni, psd ii va „strangula” pe liberali pana la decesul politic

  Apreciază

  • Radu Zlati 12 februarie 2014 la 11:45 PM #

   nu este cazul unor astfel de etichetări. Mărimea impozitului iar nu dacă este le diferențiat sau unic, îl face de dreapta sau de stânga.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: