Guvernul Orban (I)

La ora în care urc pe site acest articol, nu este cunoscută lista guvernului Orban, listă ce fi supusă atenției si votului Parlamentului.

Vestea bună: această listă există. O vom putea discuta in câteva ore.

Vestea mai puțin bună: în toate listele publicate până acum „pe surse” exista cel putin o nominalizare, o persoană care nu avea nici în clin nici în mânecă cu domeniul pe care, teoretic, urma să îl păstorească. M-aș mira ca in lista finală să fie altfel.

Veste bună: vom avea un premier care va fi o surpriză pentru mulți, ca eficiență. La drept vorbind, dacă Orban va reuși să strângă voturi pentru a-și trece guvernul, înseamnă că are atât talent încât ar putea armoniza și un guvern compus din orci uruk-khay la paritate cu elfi Vanyar…

Vestea bună: guvernul va beneficia de o bună colaborare atât cu Președintele KWI, cât și cu o parte (sper: majoritară) din forțele, mai vizibile sau mai discrete, care animă societatea civilă româneasca.

Veste proastă: guvernul va păși permanent pe o gheață extrem de subțire, fiind adesea țintă a unui tir încrucișat, atât din partea dușmanului (PSD) cât și din partea așa-zișilor prieteni (USR) și va fi permanent supus diverselor încercări de șantaj politic (Ponta și alții asemenea lui).

Veste bună: vom avea un guvern decent și bine intenționat.

Veste proastă: mai nici una din marile intenții ale programului guvernamental nu va trece de votul Parlamentului, iar guvernarea prin OUG va fi atacată din toate părțile, inamici și aliați deopotrivă.

În rest numai bine, să vedem lista și apoi mai discutăm.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: